עיריית אילת דורשת מהממשלה 15 מיליון ד' להרחבת שדה התעופה

ראש העיר: "על מלונאי אילת להגיש תביעה ייצוגית על הזנחת תשתיות התעופה בעיר"

עיריית אילת גיבשה פתרון חלופי לסגירת שדה התעופה הבינלאומי שבעיר לפעילות מטוסי סילון, עליה החליט שר התחבורה, אפרים סנה. כך נודע ל"גלובס".

ההחלטה על סגירת השדה נבעה מהמלצת מינהל התעופה האזרחית, הטוען, כי רוחב המסלול - 30 מטר - אינו עומד בתקנות התעופה, המחייבות מסלול ברוחב 45 מטר לנחיתת מטוסי סילון, כגון בואינג-757 ובואינג-737.

ראש עיריית אילת, גבי קדוש, מסר ל"גלובס" היום (ה'), כי בדיקה מקצועית קבעה שניתן להרחיב את המסלול בשדה לרוחב הרצוי.

"יש הרבה מקום בצידי המסלול, ואין צורך בבניית שדה חדש בעין-עברונה, שתיקח שבע שנים. על המשרד לפתור את בעיות התעופה בצורה הגיונית ולא פופוליסטית. התיירות באילת מכניסה 600 מיליון דולר בשנה, ולעומת התפתחות כל גורמי התיירות, התעופה לא התקדמה כלל, כשידוע שהתיירות הולכת רק עם תעופה".

פרט להסכמה להרחבת המסלול ל-45 מטר, אף שהגוף הבינלאומי המקצועי, ICAO אינו מחייב זאת, אלא רק ממליץ על כך, טוענת עיריית אילת שניתן גם להאריכו, בין השאר, כדי לאפשר נחיתת מטוסים גדולים יותר.

"קיימת אפשרות להאריך את המסלול ב-600 מטר צפונה. אף תושב באילת לא מתלונן על השדה, כי כולם יודעים שזהו עורק החיים של העיר. גם בלונדון השדות העירוניים הם בעייתיים, ואצלנו בוצעו בעשור האחרון שיפורים בטיחותיים, בהם חיזוק המסלול ושיפור הניקוז.

"גם מינהל התעופה, שהמליץ בשעתו לסגור את השדה, נוכח שהשיפורים שינו את המצב. כל התחלות הבנייה סביב השדה הוגבלו, והן עומדות בתקן הבטיחות למטוסים". קדוש מעריך שעלות הרחבת המסלול היא כ-15 מיליון דולר, והוא קורא למשרד להעביר את המימון באמצעות רשות שדות התעופה.

הפסקת טיסות הסילון היא גזר דין מוות על התיירות באילת. אף תייר פנים וחוץ לא יהיה מוכן לנסוע 67 ק"מ משדה עובדה.

מלשכת השר נמסר בתגובה: "ישנה חוות דעת של מומחה התעופה הבכיר במדינה, הטוען שהשדה מסוכן למטוסי סילון. השר נקט בצעד המתחייב לאחר שקיבל דו"ח חד משמעי, שלא הותיר לו ברירה אחרת, במסגרת אחריותו. עתה מוקם שדה חדש ומודרני לטיסות בינלאומיות וזו חלמאות להשקיע בשדה באילת. אמנם החברות ייפגעו, אבל צריך לזכור שנפח טיסות הסילון בשדה הוא מצומצם".