חברת העובדים, באמצעות עו"ד דוד בסון ממשרד הרטבי-בורנשטיין-בסון, הזהירה את היועצת המשפטית של מורי רשת עמל, עו"ד אליענה רובין-בלייר, מהתערבות בהליכי ההפקעה של חלק ממתחם בי"ס הולץ בדרום ת"א הנמצא בבעלות עמל.
גם היועץ המשפטי של חברת נתיבי איילון, עו"ד ירון גבר ממשרד גולדמן-ארליך, הודיע לבלייר, כי "לא מצאתי ולו ברמז מה עניינו של ועד מורים ארצי של רשת עמל בחלוקת פיצויי הפקעה בין חברת העובדים למינהל מקרקעי ישראל וקק"ל".
עו"ד גבר טוען, כי הליכי ההפקעה נעשו כדין, וכי חברת נתיבי איילון נוטלת על עצמה את כל האחריות בקשר עם מנהל מקרקעי ישראל. לטענתו, פניית ועד מורי עמל ליועץ המשפטי נעשתה משיקולים זרים ופסולים שנועדו לפתור מחלוקות בין הוועד לבין ההסתדרות.
אזהרות אלה באה בעקבות פניית בלייר בשם מורי הרשת ליועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, לבדוק את חוקיות הליכי ההפקעה של אדמות הולץ. ההליכים מתבצעים במסגרת עיסקה בין חברת העובדים לבין נתיבי איילון, שבמסגרתה קיבלה חברת העובדים, לדברי בלייר, מקדמה בסך 2.5 מיליון שקל מנתיבי איילון.
בפנייה לרובינשטיין טוענת בלייר, כי המורים והעובדים של עמל מתנגדים להפקעת השטחים, עקב חששם מפני מכירת נתחים מנכסי הרשת, וכי "בפועל נמכר שטחו של בי"ס הולץ תמורת כסף רב, שהוזרם לחברת העובדים של ההסתדרות". עוד כתבה, כי "לא ברור מדוע קק"ל ומינהל מקרקעי ישראל ויתרו על פיצוי כספי מעיריית ת"א אשר הפקיעה את הקרקע, ומדוע כול הכסף הלך לחברת העובדים".
בעקבות הפנייה הודיע היועץ המשפטי, כי יבדוק את הטענות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.