נתיבי איילון מבקשת מיליארד ש' ב-2003

גידול של 450 מיליון שקל לעומת 2002 * בר-און: יש צורך אמיתי בפתרונות תחבורה

חברת נתיבי איילון אישרה תוכנית עבודה לשנת 2003 בהיקף של מיליארד שקל, שהוגשה למשרד התחבורה לקראת אישור התקציב ל-2003. מדובר בגידול של 450 מיליון שקל לעומת התקציב בפועל ב-2002. בקשת התקציב מהווה 50% מתקציב מע"ץ, העומד על 2 מיליארד שקל, וגדולה ב-400 מיליון שקל מתקציב החברה העירונית בירושלים מוריה.

מנכ"ל נתיבי איילון, יהודה בר-און: "נתיבי איילון פועלת בלב הפעילות העסקית והכלכלית של ישראל, ועל אף שמדובר בשטח של רק 10% משטח המדינה, מיוצרים כ-50% מהתל"ג.

"כל אחד יודע, שאי אפשר לקדם פעילויות כלכליות ועסקיות בלי פתרונות תחבורתיים, ולמרות שמדובר בהיקפי עבודה אדירים - זה הצורך האמיתי. יש כרגע חלון הזדמנויות לממש את הצורך הזה. יחליטו מקבלי החלטות באיזה קצב לעשות את זה. מה שאנחנו מבקשים משקף את יכולת הביצוע שלנו. במידה ומדינת ישראל תחליט לקדם את הפרויקטים התחבורתיים במטרופולין תל-אביב, אפשר וצריך לקדם פרויקטים בהיקף של מיליארד שקל".

לדבריו, תוכנית העבודה הוכנה על בסיס הסכמה עקרונית עם משרד התחבורה: "יש לנו ניסיון משנים עברו ויש דינמיקה תקציבית. נתיבי איילון התחילה את שנת 2002 עם תקציב מאושר של 200 מיליון שקל, ובפועל ביצענו עבודה בהיקף של 560 מיליון שקל".

בין הפרויקטים הבולטים שתמשיך נתיבי איילון ב-2003: פרויקט איילון דרום בהיקף של 135 מיליון שקל, שעתיד להסתיים לקראת סוף השנה. הפרויקט אמור ליצור רצף אורבני בין דרום המטרופולין למרכז הפעילות הכלכלית. בנוסף תמשיך החברה את פיתוח ציר איילון לכיוון צפון, בקטע שבין שבעת מחלף הכוכבים עד רחוב בגין בהרצליה בהיקף של 80 מיליון שקל.

נתיבי איילון אמורה לסיים את העבודות בצומת קפלן-פתח תקווה במארס 2003. בר-און: "הפרויקט התעכב בשל החפירות הארכיאולוגיות - קיבלנו את הגזרה בהבנה, במיוחד לאור הממצאים שנמצאו". בנוסף יתחילו בשנה הבאה עבודות במחלף לה גרדיה-המסגר, שמטרתם ליצור הפרדה להפרדה מפלסית, כך שאלה הנוסעים ממזרח למערב לא יצטרכו לעבור דרך צומת מרומזר.

ב-2003 תפרסם נתיבי איילון מכרז אחד גדול יחסית - רמפה 25 בצומת גלילות. מטרתה להקים גשר שיאפשר לנוסעים מצפון לנסוע מזרחה לכיוון צומת כפר הירוק ללא רמזורים.

צומת פי גלילות נחשבת לעמוס במיוחד, ומדי יום עוברים בו כ-200 אלף כלי רכב.

בר-און: "תוכנית העבודה מציעה לבצע עבודות תשתית בהיקף אדיר. כמעט מכל כיווני ההגעה ללב המטרופולין תורגש הקלה משמעותית. ברור לי שהעוגה לא כל כך גדולה. מקבלי ההחלטות עומדים בפני הכרעה מאוד קשה. יש צורך ממשי בפתרונות תחבורתיים לא רק במטרופולין תל-אביב. בסופו של דבר מדובר בשאלה של סדרי עדיפויות בתקציב מוגבל".

תוכנית העבודה של נתיבי איילון נראית בעיני אנשי תחבורה כמוגזמת ולא ריאלית. במע"ץ אומרים, כי לא ייתכן שמשרד התחבורה ייתן יד לאישור התקציב דווקא בשנה שתקציב מע"ץ, האחראי על כל הכבישים הבינעירוניים בארץ, אינו גדל ואף קטן ריאלית.

מנכ"ל מוריה, יעקב אדרי, שאישר תוכנית עבודה בהיקף של כ-600 מיליון שקל, אמר: "אנחנו מספיק בוגרים לבקש 500 מיליון שקל ולקבל אותם. השאלה היא מה עושים עם מה שמקבלים. מוריה מסיימת את תקציביה באופן עקבי, ומקבלת תוספת במהלך שנת העבודה מתקציבים שלא נוצלו על-ידי רשויות מקומיות אחרות".