סקר: מנהלים שכירים הם מנהלים לחוצים

המעבר משוק התעסוקה המסורתי לשוק תעסוקה המפעיל עצמאיים וקבלני משנה אינו נעוץ רק בשיקולים כלכליים.

נראה כי הרצון לשיפור איכות חיי העבודה ועלייה ברמת היכולת והדעתנות של עובדים רבים, מובילה אותם לכיוון העצמאי. זוהי תופעה סוחפת בעולם המערבי. כך למשל, הירחון "ארגו" דיווח לאחרונה כי בגרמניה עברו כ-2 מיליון עובדים, שהם כ-%5.5 מכוח העבודה במדינה, ממעמד של שכיר למעמד של עצמאי בשנים 1995-1990.

סקר שנערך לאחרונה בארץ נותן הסבר לטיעון למצב, ומצביע על כך שמנהלים שכירים עומדים בראש קבוצת המועסקים המוגדרת כסובלת מלחץ בעבודה. ממצאי הסקר שפורסמו בשבועון-פקס "משאבים", והצביעו על כך שקבוצת אוכלוסיה זו מדווחת על פגיעה בתיפקודה עקב לחץ בשכיחות הגבוהה ביותר (%42) ביחס לשאר הקבוצות באוכלוסיה העובדת. זהו גורם משתק, נאמר בסקר, והוא מלווה במגוון תחושות כמו איום, חוסר נוחות, חוסר אונים, בלבול, פחד, דאגה, תיסכול ועימות.

לעומתם, בקבוצת העצמאיים אותרה רמת לחץ נמוכה יחסית, ואף להיפך: %37 מהעצמאיים דיווחו על תיפקוד משופר במצבי לחץ, בשל היותו תמריץ להתמודדות עם אתגרים. התופעה השכיחה ביותר המתלווה לתחושת הלחץ בעבודה היא כעס. %39 מאלו שדיווחו על לחץ דיווחו במקביל גם על קיומו של כעס. כמו כן, %26 מהנשאלים דיווחו על תיסכול המלווה סימפטומים של לחץ.