22 ק"מ, שליש תת-קרקעי

כל 3 עד 6 דקות תצא רכבת מפתח-תקוה לבת-ים ובחזרה, דרך בני ברק, רמת-גן ותל-אביב

הקו האדום של הרכבת הקלה מתחיל בבת-ים, חוצה את יפו, תל-אביב, רמת-גן ובני-ברק, ומסתיים בפתחתקוה. בתחום ת"א עובר הקו במפלס פני הקרקע בשדרות ירושלים עד מנשייה, ובמנהרה תת-קרקעית ממנשייה צפונה.

התוכנית משתרעת על 665 דונם במחוז ת"א, מהם 37 דונם בתחומי העיר ת"א, על קרקע בבעלות המדינה, הרשויות המקומיות ובעלים פרטיים. את התוכנית יזמה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א, והיא הוגשה עלידי חברת נתיבי תחבורה עירוניים להסעת המונים (נת"ע). התוכנית הוכנה על-ידי חברת מסילות ומשרד פיטלסון, שילה, יעקבסון אדריכלים.

לאורך תוואי הרכבת הקלה מתוכננות 32 תחנות, מתוכן 11 תת-קרקעיות. בתחום העיר ת"א קובעת התוכנית 13 תחנות, 6 מתוכן תת-קרקעיות. המרחק הממוצע בין תחנה לתחנה במפלס פני הקרקע עומד על 400 עד 500 מטר, ואילו בין תחנות מתחת לפני הקרקע עומד המרחק על 750 מטר.

הרכבת הקלה תונע באמצעות חשמל, ומשום כך היא שקטה ואיננה גורמת לזיהום אוויר. היא מתוכננת כך שריצפתה נמוכה, ולכן היא מאפשרת לרציפי התחנות להשתלב ברחובות העירוניים ולתפקד כמו תחנות אוטובוס. אורך כל רכבת יהיה כ-70 מטר, ומספר הנוסעים בה בשעת השיא יגיע ל-600. תדירות הרכבות תנוע בין אחת ל-3 עד 6 דקות.

במהלך העבודות, יפונו לאורך הנתיב תשתיות מים, חשמל, ביוב, כבלים, טלפון ואחרות.

מסלול הקו האדום, שאורכו 22 ק"מ, יתחיל מהתחנה המרכזית בפתח תקוה, דרך בי"ח בילינסון לאורך רחוב ז'בוטינסקי בבני-ברק ורמת-גן, ימשיך לתחנת הרכבת ארלוזורוב, דרך פ"ת בתל-אביב, ליד מרכז עזריאלי, דרום הקריה עד מנשיה, ומשם דרך שדרות ירושלים ביפו ועד לדרום בת-ים.

כ-7.5 מתוך 22 ק"מ, מגבול בני-ברק-רמת-גן ועד מנשיה, יעבור הקו במנהרה תת-קרקעית רצופה. לאחרונה אישרה להפקדה המועצה הארצית לתכנון ובנייה את תוכנית הקו האדום.

קו נוסף המצוי בדיונים בין הגורמים השונים הוא הקו הירוק. אורכו של קו זה הוא 21 ק"מ, ממערב ראשון לציון דרך מרכז חולון ועד מרכז ת"א. קו זה אמור לשמש כקו משלים לקו האדום, והוא יבצע סיבוב מעגלי בתוך תל-אביב. קו זה יכלול 32 תחנות, ויפגוש את הקו האדום בתחנת ארלוזורוב של רכבת ישראל.