מטרו עומדת בפני השלמתה של עיסקה למכירת תיק הנדל"ן

על פי הערכות, תניב לה העיסקה הכנסה של 3 עד 4 מיליארד אירו

רשת הקמעונאות הגרמנית מטרו עומדת בפני השלמתה של עסקה למכירת תיק הנדל"ן שלה, ועל פי הערכות, תניב לה העסקה הכנסה של 3 עד 4 מיליארד אירו (3.9 מיליארד דולר).

המגעים לגיבוש העסקה, שתכלול מכירת אתרים כמו סופרמרקטים, ושטחים קמעונאים אחרים, מצויים בעיצומם.

הגורמים איתם נושאת ונותנת מטרו הם מנהלת הקרנות האמריקנית Blackstone, גנ'רל אלקטריק קפיטל, חטיבת האשראי של ג'נרל אלקטריק האמריקנית, ובנקי ההשקעות האמריקנים המובילים גולדמן זאקס, מריל לינץ' ומורגן סטנלי.

"המשא ומתן עם הגורמים השונים קרוב לסיומו", אמר לסוכנות הידיעות בריטית רויטרס גורם במטרו. העסקה תהיה לאחר השלמתה לאחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות שידעה גרמניה בעת האחרונה. מטרו, רשת הקמעונאות החמישית בגודלה בעולם על בסיס מכירות, הודיעה ב-2000 על כוונתה למכור את תיק הנדל"ן שלה בתוך שנתיים-שלוש, במסגרת האסטרטגיה שלה להתמקד בעסקי ליבה.

"העסקה לא תפתיע איש. קמעונאים רבים שואלים שאלות ביחס לתיק הנדל"ן שלהם, והאם עליהם להשקיע מחדש את הכסף באפיקים אחרים שיניבו להם תשואה גבוהה יותר", אמר וינסנט האמל, אנליסט באנסקילדה סקיוריטיז.