פרויקט מגורים גדול, שבו עומדת חברת ברנוביץ לבנות 325 דירות על קרקעות מושב נחלים, ליד פ"ת, עלול להיתקע ולהיכנס לקיפאון, בגלל סחבת של הרשויות בבניית מחלפון על כביש צדדי. היזמים מעריכים, כי ניתן למכור את הדירות בכ-50 מיליון דולר, וכן ניתן לקדם בניית פרויקט גדול פי כמה, של מינהל מקרקעי ישראל, בסמוך.
בדצמבר 1999 רכשה א. ברנוביץ את המתחם, בעיסקה לפי 33%. המינהל טוען, כי על המיתחם חלה החלטה של 727 של מועצת מקרקעי ישראל, ולכן יש להקפיא את הבנייה, על פי החלטת בית המשפט העליון, אלא אם כן אושרה תכנית מפורטת לבנייה. המינהל אומר עוד, כי תוכנית כזו לא אושרה עד היום. ברנוביץ אומרת, מצד שני, כי על העיסקה חלה החלטה 666 של המינהל. החברה אף הגישה לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה לפסק דין הצהרתי בעניין זה.
אם ידחה ביהמ"ש את עתירתה של ברנוביץ, יהיה גורל הפרויקט, מן הגדולים באיזור המרכז, תלוי במחלפון קטן. זהו גשר מעל כביש מכבית, האמור לחבר את שכונת עמישב עם כביש לוד-פ"ת. הוועדה לבניין ערים קבעה, כי התוכנית המפורטת תאושר רק לאחר בניית הגשר. אולם הבנייה נסחבה 5 שנים, מאחר שהמגרשים סביב הגשר נמצאים בבעלות עירית פ"ת והמועצות האיזוריות דרום השרון ומודיעין.
באחרונה, לאחר מו"מ וסחבת שנמשכו שנים, אישרה המועצה הארצית לתכנון ובניה את תוכנית המחלפון, תוך העברת הקרקע לתחום שיפוט עירית פ"ת. אולם מבחינת היזמים בא אישור זה מאוחר מדי, מאחר שתקופת הביניים לאישור בנייה לאחר החלטות הבג"ץ מסתיימת באמצע נובמבר. נציג נחלים עו"ד עמירם עדיני, פנה ביום ד', 30 באוקטובר, לראש הממשלה אריאל שרון, בתפקידו כיו"ר מועצת מקרקעי ישראל, וביקש לאפשר לנציגי המושב להופיע בישיבת מועצת מקרקעי ישראל שתדון בנושא. המועצה אמורה להתכנס בשבוע הבא כדי לדון בהוראות המעבר והשלכותיהן. המושב טוען, כי רוח החלטת בג"ץ היא, שבמקרים כמו של נחלים, כאשר במשך שנים הושקעו כספים רבים ונעשו הכנות לבנייה, יש לאשר את הבנייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.