מענקים ל-28 רשויות מקומיות שהצטיינו בחיסכון במים

בשש השנים האחרונות שנמדדו ירד הפרש הצריכה (פחת המים) מ-14.7% ל-9.9% בממוצע ארצי. לדברי משרד הפנים, את ההישג יש לזקוף לזכות הרשויות המקומיות שנוטלות אחריות, ומשתתפות במאמץ לחיסכון במים על רקע המחסור הקשה

28 רשויות מקומיות הצליחו לרשום הישגים בתחום ניהול יעיל וחסכוני של מערכות המים המוניציפליות ב-2001. זוהי הפעם הראשונה שבה הפרש הצריכה (פחת המים) במערכת המים בישראל ירד אל מתחת ל-10%. באנגליה וגרמניה הפחת הוא 30%-20% ובארה"ב 30%-15%.

בשש השנים האחרונות שנמדדו ירד הפרש הצריכה (פחת המים) מ-14.7% ל-9.9% בממוצע ארצי. לדברי משרד הפנים, את ההישג יש לזקוף לזכות הרשויות המקומיות שנוטלות אחריות, ומשתתפות במאמץ לחיסכון במים על רקע המחסור הקשה.

על בסיס הנתונים שפורסמו בשבוע שעבר על-ידי נציבות המים, החליטה קרן השיקום, שבאחריות משרד הפנים ומרכז השלטון המקומי, על מענקים ל-28 רשויות מקומיות שהצטיינו בחיסכון במים.

רשימת הרשויות הזוכות כוללת את אור יהודה, אלקנה, אפרת, אשדוד, באר יעקב, בני ברק, גבעת שמואל, גבעתיים, גוש חלב, גני תקווה, כסייפה, כפר ורדים, כפר סבא, כרמיאל, לוד, מזכרת בתיה, מעלה אדומים, מצפה רמון, נס ציונה, נשר, עג'ר, ערד, ערערה בנגב, קדומים, קרית אתא, קרית מוצקין, שוהם ותל-אביב.

עוד נמסר, כי השנה צפויה עלייה בצריכת המים, בעיקר עקב הקטנת מסע הפרסום. עם זאת, אומרים במשרד הפנים, כי אנו נמצאים הרבה מתחת לרמת הצריכה ורמת הפחת ששררו באמצע שנות התשעים.