נשיא צרפת לשעבר, ואלרי ז'יסקאר ד'אסטן, העומד כיום בראש ועדה לשינוי מבנה האיחוד האירופי, צדק באומרו שתורכיה אינה מדינה אירופית, ושהצטרפותה לאיחוד האירופי תהיה סופו של האיחוד הזה - אמר עובד בכיר בנציבות האירופית בשבת. במכתב למערכת העיתון "פייננשל טיימס", הגיב קוראדו פירציו-בירולי, ראש מטהו של הנציב לענייני חקלאות בנציבות האירופית, פרנץ פישלר, על מאמר בעיתון שמתח ביקורת על התבטאויותיו של ד'אסטן, שנאמרו בראיון לעיתון "לה מונד" בשבוע שעבר.
"לדעתי, ז'יסקאר ד'אסטן צודק ויש לו חוש היסטורי. ייגרם נזק כבד אם השקפותיו לא ימצאו אוזן קשבת", כתב פירציובירולי.
ההערות הללו צפויות להרגיז שוב את תורכיה, שהציגה את מועמדותה לחברות באיחוד האירופי ב-1999, והיא לוחצת כעת על האיחוד לקבוע עימה תאריך יעד לפתיחת מו"מ על ההצטרפות, כאשר תתכנס פיסגת מנהיגי האיחוד בקופנהגן ב-12 בדצמבר לסיכום השלב הנוכחי של הרחבת האיחוד מזרחה.
פירציו-בירולי כתב, שהטענות על כך שתורכיה היא מדינה מוסלמית ביחד עם היותה גדולה מדי ומפגרת יחסית "אינן מספיקות כדי להשאיר את תורכיה מחוץ לאיחוד האירופי". הסיבה העיקרית לכך שרבים מתומכי האיחוד רוצים שתורכיה תישאר בחוץ היא תרבותית: 95% מתורכיה הם לא-אירופיים. "זוהי הסוגיה המכרעת", כתב הפקיד במכתבו ל"פייננשל טיימס".
לפני שנתיים גרם מכתב אחר של פירציו-בירולי לסערה תקשורתית. במכתב, שנכתב כאשר הוא כיהן כשגריר האיחוד האירופי בווינה ב-1993, תואר מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה, יורג היידר, כ"דמות כריזמטית, אפילו מרתקת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.