קשיים בביצוע עבודות להנחת המסילה בקו המשודרג של הרכבת ירושלים-תל-אביב, בקטע של נחל שורק. הקבלן המבצע, מי ערד, פנה לרכבת לישראל בטענה, כי המדידות על פי התוכניות אינן תואמות את המצב על פני השטח, ויש צורך בשינויים מהותיים.
כך למשל, נודע ל"גלובס", כי במקום קירות תומכים בגובה של חצי מטר - יש לבצע קירות תמך גבוהים הרבה יותר. גם רשות הטבע והגנים והמשרד לאיכות הסביבה פנו לרכבת בדרישה לבחון שינויים המתבקשים בקו, מחשש לנזקים סביבתיים.
כידוע, מקדמת רכבת ישראל את שידרוג הקו המנדטורי בין ירושלים לתל-אביב דרך בית שמש. ההחלטה על ביצוע התוכנית התקבלה בדרג פוליטי על-ידי ראש הממשלה, אריאל שרון. העבודה עוררה גל של ביקורת, בין היתר בטענה כי קידום הקו המשודרג אינו אלא תירוץ לדחיית קידום הקו המהיר לירושלים. בנוסף נקבע בדו"ח שפורסם לאחרונה, כי הרכבת המשודרגת אינה יעילה כיוון שמשך הנסיעה יהיה 82 דקות, ותדירות הנסיעה אחת לשעה.
על אף הביקורת נמשכות העבודות, אלא שבקטע העבודות בסמוך לנחל שורק טען הקבלן, כי אין התאמה בין המדידות בפועל למדידות התכנוניות. אחת הטענות היתה, כי התכנון בוצע על סמך צילום ולא מדידה בשטח. רשות שמורות הטבע עשויה לעצור את העבודות במידה ויתבקשו שינויים מהותיים. החשש הוא, כי שינוי בתוכנית עלול לגרום "לנזק סביבתי חסר תקדים", ואף לייקר את הפרויקט בעשרות מיליונים.
סמנכ"ל תשתיות רכבת ישראל, יוסי מור, אמר ל"גלובס": "רכבת ישראל מכירה בחשיבות של ערכי הטבע, ותעשה ככל הניתן שלא לפגוע באיזור. הבעיה בעבודות בקו היא לא תכנונית אלא בעיה במדידה. המתכנן טען, כי הסימונים בשטח נעלמו כיוון שחלף זמן רב בין ביצוע המדידה לבין תחילת העבודות. תכנון הקו נבדק על-ידי טובי המומחים, ולא תהיה בעיה בהשלמתו, וללא צורך בתשלום נוסף".
רשות הטבע והגנים מסרה בתגובה: "ההחלטה על שדרוג קו הרכבת התקבלה על-ידי ממשלת ישראל. רשות הטבע והגנים, כגוף ממשלתי, כפופה לכל החלטות הממשלה.
"קיים פער בין התכנון המקורי שהוצג לרשות הטבע והגנים לבין הנדרש לביצוע בפועל, לכן התחייבה רכבת ישראל לבצע שיקום נופי בתיאום עם רשות הטבע והגנים. מתווה השיקום נמצא כרגע בתכנון".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.