קונצרן הרכבות הבינלאומי בומברדיה יבצע רכש גומלין בישראל ב-75 מיליון ש'

הסכם הרכש הושג באמצעות מנכ"ל רכבת ישראל, יוסי שניר; תרכוש רכיבים בשני שלבים

קונצרן הרכבות הבינלאומי בובמברדיה יבצע רכש גומלין לחלפים ולרכבות בהיקף של 75 מיליון שקל. מנכ"ל רכבת ישראל, יוסי שניר, הביא להתקשרות זו בין בובמברדיה למדינה.

על פי הסיכום תבצע בובמברדיה רכישת גומלין ראשונה בסכום של 20 מיליון שקל וזאת בתמורה לרכישות של 30 קרונות דבל-דק (כפולי קומה).

קניות הגומלין של בובמברדיה יכללו בין השאר, עבודות של התקנת כיסאות, מדרגות, וקפיצים לתעשיית הרכבת. בשלב השני ירכוש בובמרברדיה בסכום של 55 מיליון שקל.

ההתקשרות התאפשרה רק לאחר לחץ מסיבי מצד שניר שהודיע לחברה, כי ללא רכש הגומלין רכבת ישראל תשקול את היחסים העיסקיים עימה. לדברי שניר, על פי ההזמנות שמבצעת רכבת ישראל מבובמברדיה חייבת בובמברדיה לבצע רכישות גומלין בהיקף של 60-50 מיליון דולר. לדבריו, רכש הגומלין אמור להיות באחריות התמ"ס אך: "אף אחד שם לא דופק עם הפטיש ולא עשו שום דבר כדי לקדם את העניין".

שניר ציין, כי מדובר בפריצת דרך משמעותית לתעשיית הרכבות בארץ. "החברה הגדולה ביותר בעולם לייצור רכבות מכניסה שתי רגליים לתעשייה הרכבתית בישראל.

זוהי תקופה לא קלה למשקיעים בינלאומיים להתקשר עיסקית בישראל אך נציגי חברת בובמברדיה עומדים למלא את הציפיות של הרכבת", אמר.