רבעון לאחר שמכרה חברת לומיר, בשליטת משפחת אלעני, את אחזקותיה בחברת קיסריה מקרקעין למשפחת נסימי, ממשיכה החברה לממש נכסים, שהיו יכולים דווקא ליצור פרויקטים חדשים לבנייה במקום פרויקט "סביוני רמת אביב". את זכויותיו של זה, נזכיר, מכרה לומיר לנסימי יחד עם חברת קיסריה, ועל כך בהמשך.
לפני מספר ימים הודיעה לומיר לבורסה, כי היא מנהלת מו"מ מתקדם למכירת מגרש לבנייה בשכונת "נווה-ים" בראשון לציון. תמורת המכירה מסתכמת ב-1.7 מיליון דולר, והחברה מעריכה, כי הרווח לפני מס מהעיסקה יסתכם ב-1.4 מיליון דולר. המגרש הנמכר מהווה חלק מחטיבת קרקע גדולה יותר שבבעלות החברה במערב ראשון לציון, איזור בו אין לחברה פרויקטים לבנייה נכון להיום.
פעילויותיה של לומיר כוללות את פרויקט "מדורגי לומיר", באמצעות החברה-הבת לומיר בניין. זו מקימה בשוהם בניינים מדורגים הכוללים 44 דירות, כאשר השקעתה של החברה בפרויקט עד תום הרבעון השלישי של השנה הסתכמה ב-36 מיליון שקל. בתחילת שנת 2002 קיבלה החברה טופס 4 והדירות נמסרו לדיירים, כאשר נכון לתום הרבעון השלישי של 2002 נמכרו 43 דירות, ונתקבלו 41 מיליון שקל תמורתם. מאז תחילת שנת 2002 הכירה החברה בהכנסות ממכירת יחידות דיור בסך של 5 מיליון שקל, וברווח גולמי של מיליון שקל.
באיזור המרכז פעילה לומיר בשני פרויקטים, בחולון ובלוד. בחולון מקימה החברה את פרויקט "מגדל לומיר", מגדל מגורים שימנה 82 דירות ודירות גג יוקרתיות. הפרויקט נמצא במרכז העיר, תמורת הקרקע שילמה החברה 5 מיליון דולר, כאשר השקעתה של החברה בפרויקט נכון לסוף הרבעון השלישי של השנה הסתכם ב-25 מיליון שקל. הפרויקט היום אינו מתקדם עקב שינויי תכנון, שלא הביאו לקבלת היתר הבנייה המיוחל.
בלוד בונה לומיר את פרויקט "לב לוד", באמצעות קבלן מבצע. הפרויקט כולל 150 דירות במרכז העיר, לומיר זכאית ל-66.2% מההכנסות ממכירת דירות בפרויקט, וכן חתמה על תנאי, לפיו הרווח הגולמי של החברה לא יפחת ממיליון דולר. השקעתה של החברה בפרויקט הסתכמה נכון לסוף הרבעון השלישי של השנה ב-1.5 מיליון שקל בלבד, כאשר שיווק הדירות בפרויקט צפוי לצאת לדרך במחצית הראשונה של השנה הנוכחית.
מלבד פרויקט "לב לוד" החזיקה לומיר עד לאחרונה גם בפרויקט "מגדל הקיסר" בלוד, אותו מכרה למשפחת נסימי ביחד עם חברת קיסריה. הבנייה בפרויקט הסתיימה עוד בשנת 1996, והוא כולל בניין משרדים בן שמונה קומות, 5,500 מ"ר מתוכם נמכרו 3,500 מ"ר עד סוף הרבעון השלישי של השנה. בנוסף, חברת קיסריה משכירה לצדדים שלישיים 1,400 מ"ר מיתרת השטחים שבבעלותה, בעלות שעברה כאמור למשפחת נסימי.
וכעת לעיסקה העיקרית עליה חתומה לומיר בשנה האחרונה - מכירת חברת קיסריה. בתחילת חודש אוקטובר האחרון הודיעה לומיר על השלמת עיסקת מכירת השליטה בחברה-הבת קיסריה, לידי אלברט נסימי. במקביל, רכשה לומיר מקיסריה נכסים מסוימים, לרבות פרויקט "מגדל הקיסר" בלוד ובוטל הסכם הניהול של לומיר בקיסריה.
על פי הסכם המכירה, שנחתם עוד בחודש מאי, רכש נסימי, הפועל בניו-יורק ובהמבורג, 82% ממניות קיסריה תמורת 20.6 מיליון שקל - יותר מכפול לעומת שווי השוק של המניות הנרכשות באותה העת. פרויקט הדגל של קיסריה מקרקעין, כבר אמרנו, הוא שותפות בפרוייקט דירות היוקרה "סביוני רמת אביב". ביתר הזכויות בפרויקט מחזיקות משפחת ויטלה ואפריקה-ישראל.
הפרויקט מיועד לבניית 332 יח"ד ושטחי מסחר על שטחו של מלון רמת אביב. בניית הבניין הראשון, הכולל 76 יח"ד, כבר הושלמה, ונכון לסוף הרבעון השלישי נמכרו בפרויקט 60 דירות ודירות גג תמורת 152 מיליון שקל. בשלושת הרבעונים הראשונים של 2002 הכירה לומיר בהכנסות של 11.2 מיליון שקל, ובהפסד גולמי זעום המתייחס לפרויקט.
לצורך העברת השליטה בקיסריה, עיסקה שהותירה ללומיר רווח הון של 17 מיליון שקל, רכשה החברה האם מידי קיסריה את פרויקט מגדל הקיסר בלוד (2,000 מ"ר משרדים), רכוש קבוע ותיק ני"ע תמורת 12 מיליון שקל. בנוסף, הוצמדה הלוואה שהעניקה לומיר לקיסריה, בסכום של 5 מיליון שקל, לתמורה שתתקבל ממכירת מניות לומיר שמוחזקות בידי קיסריה (21% מההון). שווי השוק של המניות בעת ביצוע העיסקה, 2 מיליון שקל בלבד.
אנקדוטה הקשורה למכירת השליטה מתגלה בדו"חות קיסריה לרבעון השני, מהם עלה, כי חלק ממניות לומיר שבידיה משועבד להבטחת אשראי שניתן לחברה מהבנק למסחר, הנמצא בתהליכי פירוק. קיסריה קיבלה את הסכמת המנהלים המיוחדים שמונו לבנק למסחר, לכך שכנגד כיסוי התחייבות החברה כלפי הבנק, ישחרר הבנק למסחר את המניות המשועבדות.
כך או אחרת, קיסריה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2002 בהפסד של 600 אלף שקל, לעומת הפסד של 2.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2001. ההכנסות ממכירת דירות בשלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2002 הסתכמו ב-11.2 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 15.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי רשמה קיסריה רווח של 440 אלף שקל, לעומת הפסד של 1.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2001 והפסד של 2.8 מיליון שקל בשנת 2001 כולה.
לומיר נפגעה מבג"ץ הקרקעות, וזאת בגלל עיסקת מקרקעין בנתניה, במסגרתה שילמה החברה סך של מיליון דולר תמורת קרקע חקלאית. הזכויות בקרקע כוללות בניית 55 יח"ד ו-500 מ"ר שטח מסחרי, אך בעקבות בג"ץ הקרקעות לא ברור כעת מהו ערך המימוש של הנכס בנתניה. למען הזהירות מדגישה החברה, כי היא החליטה לרשום הפרשה של 2 מיליון שקל, זאת כאמור עקב חוסר הוודאות.
"שערורייה" נוספת הנוגעת ללומיר נמצאת מעבר לגבול, בטאבה, שם השקיעה החברה 5.1 מיליון שקל, בכוונה להקים פרוייקט מלונאות ונופש. לחברה שותפה מצרית שלו סכסוך עם ממשלת מצרים. לומיר מעריכה כי קיים סיכוי גבוה שהכספים יושבו לחברה ללא שזו תיאלץ לרשום הפסדים בגין הפרויקט שהתבטל.
המימושים האחרונים של לומיר השפיעו על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה וצפויים להמשיך ולהשפיע לחיוב גם על הרבעון האחרון של שנת 2002. בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2002 הסתכמו רווחי לומיר ב-8.2 מיליון שקל, לעומת הפסד של 4.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2001. ברבעון השלישי של השנה הסתכמו הרווחים ב-10.5 מיליון שקל, לעומת הפסד של 930 אלף שקל ברבעון המקביל אשתקד. מנגד, צנחו הכנסות לומיר ברבעון השלישי ל-3.3 מיליון שקל, לעומת 16.4 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2001.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.