שר הפנים, אלי ישי, דחה את בקשת רכבת ישראל להכיר בתוכנית להקמת רכבת מהירה לירושלים כתוכנית תשתית לאומית שתטופל במסלול המהיר בוועדה לתשתיות לאומיות.
ישי הודיע למנכ"ל הרכבת, יוסי שניר, כי על אף שמדובר בתוכנית בעלת חשיבות רבה, אין להעביר אותה לוועדת תשתיות, כיוון שהיא מצויה בהליכים מתקדמים במועצה הארצית לתכנון ובנייה. משמעות החלטה זו היא, כי ללא חתימתו של שר הפנים לא ניתן להמשיך ולקדם את התוכנית בוועדה לתשתיות לאומיות. מזכיר הוות"ל, אריאל וכסלר, הודיע לרכבת ישראל, כי אינו יכול להמשיך בטיפול בתוכנית.
ברכבת ישראל אומרים, כי החלטת השר היתה צפויה לאור העובדה, כי המועצה הארצית הורתה בשבוע שעבר לקדם את התוכנית ולהעבירה להערות הוועדות המחוזיות. לדבריהם, רק הפנייה לוות"ל והפרסומים בתקשורת הם אלה שהעירו את לשכת התכנון והאיצו בה לקדם את התוכנית.
כיום, אין חיבור מסילתי בין ירושלים לתל-אביב. רכבת ישראל מבצעת פרויקט לשדרוג המסילה מתל-אביב דרך בית-שמש לירושלים - פרויקט לא יעיל במיוחד, לאור העובדה, כי משך הנסיעה יהיה 86 דקות. הרכבת המהירה (A1) מחברת את ירושלים, דרך מודיעין-נתב"ג לתל-אביב. משך הנסיעה יהיה 28 דקות. המועצה הארצית החליטה בשבוע שעבר להעביר את התוכנית להערות הוועדות המחוזיות - שלב אחרון לפני האישור הסופי.
במועצה הארצית מעריכים, כי האישור סופי של התוכנית יתקבל באוגוסט. עלות הפרויקט - למעלה משלושה מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.