מתעכב האישור לתוכנית הרכבת הקלה בירושלים: הוגשו ערעורים למועצה לתכנון

המערערים - תושבים שמחו על הקמת הגשר מול דירותיהם וארגונים סביבתיים שתמכו בהם

תוכנית הרכבת הקלה תעבור לדיון בערעור במועצה הארצית לתכנון ובנייה. יו"ר הוועדה המחוזית ירושלים, עו"ד מתי חותה, נעתר באופן חריג לבקשות ערעור שהגישו החברה להגנת הטבע, עמותת אדם טבע ודין, הפורום למען תחבורה ציבורית, רשות הדואר וד"ר מרדכי ורטהיימר.

בהחלטתו כתב חותה: "התוכנית תביא לשינוי דרמטי במערך האורבני הכולל של העיר. רמת הנגישות למרכז העיר תשתפר באופן מהותי, מידת הרעש, זיהום האוויר והצפיפות המוטורית יפחתו באופן מהותי. היות שלתוכנית השלכות כלל-עירוניות על העיר ירושלים, מצאתי, כי יש מקום למתן רשות ערר".

הוועדה המחוזית אישרה לפני כחמישה חודשים את התוכנית להקמת הקו הראשון בפרויקט הרכבת הקלה ירושלים. מדובר בקו באורך של 13.8 ק"מ, מפסגת זאב בצפון העיר דרך מרכז העיר ועד להר הרצל.

הוועדה אישרה את התוכנית בשינויים קלים. על החלטה זו הוגשו חמש בקשות שונות לרשות לערעור על ההחלטה. בין המבקשים, תושבי הכניסה לעיר, שמחו על הקמת גשר מול דירותיהם.

מדובר בגשר שעליו תעבור הרכבת בכניסה לירושלים. הגשר תוכנן על-ידי האדריכל הבינלאומי, סנטייאגו קלטרבה.

ראש צוות תוכנית-אב לתחבורה, האחראי על קידום הפרויקט, ד"ר משה הירש, אמר ל"גלובס": "אנו מעריכים, כי אם המועצה הארצית תדון בתוכנית בלוחות זמנים סבירים, לא יהיה עיכוב בקידום הפרויקט. אני מקווה שהמועצה הארצית תקדם את הטיפול במהירות כפי שראוי שייעשה בתוכנית חשובות מסוג זה".

קבוצת סיטי פס זכתה במכרז בשיטת ה-BOT להקמה, תפעול ואחזקה של הקו הראשון.

החברה חתמה עם המדינה על הסכם זיכיון בהיקף כולל של 2 מיליארד שקל. כיום פועל הזוכה לגיוס המימון לפרויקט, בעיקר מבנקים מקומיים.