ליברטי פרופרטיס (לשעבר שק"ם נדל"ן), חברה-בת של אלקו, דיווחה היום (ג') לבורסה על עיסקה לרכישת 90% מבניין מגורים הכולל 169 דירות להשכרה במונטריאול, קנדה.
מחיר רכישת הבניין, כולל הוצאות נלוות, כ-7.7 מיליון דולר קנדי, שהם 24.6 מיליון שקל. המחיר מבטא עלות של כ-45,500 דולר קנדי לדירה.
דמי השכירות החודשיים המתקבלים מהנכס הם של כ-1.3 מיליון דולר קנדי (כארבעה מיליון שקל). הוצאות התחזוקה של הבניין הם כ-600 אלף דולר קנדי, ולכן ההכנסה נטו הצפויה היא של כ-700 אלף דולר קנדי, כ-2.2 מיליון שקל. התשואה נטו על ההון מוערכת ב-9%.
במהלך ינואר מכרה ליברטי למשקיע קנדי את הסופרמרקט ברכת רחל ברחוב יפו בירושלים, במחיר של 4.8 מיליון דולר. המבנה מושכר לרשת שופרסל בחוזה לעוד 10 שנים. דמי השכירות ממבנה זה הם 450 אלף דולר לשנה, והתשואה מוערכת ב-9.5%. במקביל, רכשה החברה מגרש בירושלים תמורת 23 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.