NRP החלה לשווק חומר לזירוז הפירוק במט"שים

החומר מסופק באמצעות יחידת טפטוף ממוחשבת שמספקת את החומר במינון המדויק לתוך קו הביוב. דרך נוספת היא באמצעות ריסוס מעל מצבורי מים גדולים, לדוגמא ים שזוהם בשפכים. החומר מיוצר בארה"ב ונמצא בשימוש כשנה

ישראל החלה לשווק בארץ חומר ביולוגי חדש העשוי מאצות המשמש כקטליזטור המחיש פרוק חומרים במתקנים לטיהור שפכים. החומר פותח בפלורידה, עלידי NRP ארה"ב, הנמצאת בבעלות גרי מורגן, ג'ואל מרכוס ואנשי עסקים בתחום הביוב והבנקאות.

החומר מספק מרכיבים תזונתיים החסרים לבקטריות האנדוגניות המפרקות את השפכים, מגביר את קצב גידולן ביחס של עד פי 10 ובכך מגביר את קצב העיכול שלהן. לטענת היצרנים, התהליך גורם להפחתה של כ-40% בכמות הבוצה, מפחית את כמות הגז הגורם לריחות המלווים את התהליך, מונע הצטברות שומנים, משפר את הזרימה במערכות ומפחית עלויות אנרגיה.

החומר מסופק באמצעות יחידת טפטוף ממוחשבת שמספקת את החומר במינון המדויק לתוך קו הביוב. דרך נוספת היא באמצעות ריסוס מעל מצבורי מים גדולים, לדוגמא ים שזוהם בשפכים. החומר מיוצר בארה"ב ונמצא בשימוש כשנה.