בשבוע שעבר פורסם מכרז נוסף להנחת תשתיות תקשורת כבלים אופטיים במערכת הביוב והניקוז ברחבי העיר ת"איפו. מדובר בהמשכו של פרויקט חדשני בניהול הרשות לפיתוח כלכלי ת"א-יפו, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
את הפרויקט מלווים עוה"ד יאיר סולומון ושרון מונטיפיורי ממשרד בלטר-גוט-אלוני. המכרז הקודם, שפורסם בשנה שעברה, פוצל למעשה שני מכרזים שונים, האחד לתחום הטכנולוגי והשני לתחום התשתיות. מכרז זה מתייחס לתחום הנחת התשתיות בלבד.
העברת כבלים אופטיים לתקשורת היתה כרוכה עד כה בפתיחת מדרכות כבישים, תוך כדי יצירת עומסי תנועה ופגיעה באיכות חייהם של התושבים ובתשתיות העיר. כל חברת תקשורת תוכל לפנות אל הרשות, על מנת שזו תניח עבורה רשת סיבים אופטיים בתוואים מתאימים. היקף העבודות מוערך במאות ק"מ.
לדברי מנכ"ל הרשות, תומר שרת, מדובר בחידושים טכנולוגיים שיהפכו את גוש דן בכלל ואת ת"א-יפו בפרט למרכז אורבני חכם. שרת אמר ל"גלובס", כי שימוש בטכנולוגיה החדשה יחסוך את הפגיעה בתשתיות הכבישים והמדרכות, ימנע את הפגיעה באיכות חיי התושבים, יקצר את זמן הביצוע ויאפשר ליותר חברות להנות מתשתית עצמאית. "אנחנו לבטח מדברים על עידן חדש בכל תחום התשתיות לתקשורת האופטית".
הפרויקט יכול להתבצע לפי מספר שיטות, שבוצעו כבר במספר ערים בעולם: שיטת פרנקפורט - בה רובוט מיוחד שוטף, מצלם ומתקין את הכבלים בחלק העליון של הצנרת באמצעות טבעת קפיצים, הנצמדת לדופן הפנימית של צנרת הביוב דרך שרוולים מתכת מיוחדים.
שיטת ברלין - פריסה באמצעות רובוט המופעל מקרון עם צג טלוויזיה. בשיטה זו הרובוט זוחל בצנרת הביוב מקוטר 20 ס"מ ומעלה, שוטף, מצלם ומתקין את הכבלים בחלק העליון של הצינור, באמצעות ווים מתאימים, או שיטת BOP , בה מותקנים הסיבים בצנרת מחודשת באמצעות לחץ מים חמים, היוצרים את המקשה המאכסנת את המודלים לסיבים. כמו כן יכולים המודלים להידבק לתקרת הצינור באמצעות רובוט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.