ביהמ"ש המחוזי בת"א דחה את עתירת חברת אלגד, שביקשה לחייב את רכבת ישראל להתקשר עימה במכרז להקמת גשרים מעל מפגש הנחלים איילון וירקון. השופט יהודה זפט קבע, כי ביטול מכרז בשל הצעות גבוהות מהאומדן נחשב לסביר ואין להתערב בו.
קודם לפרסום המכרז פנתה הרכבת לאלגד, שביצעה עבורה עבודות באתר, לקבל הצעה לעבודות להקמת שני הגשרים. אלגד הציעה הצעה בסך 5.8 מיליון שקל. הצעתה נדחתה, והרכבת פרסמה מכרז. במכרז השני עמדה הצעתה של אלגד על 9.193 מיליון שקל, והיתה ההצעה היחידה שהוגשה.
הרכבת דחתה את ההצעה בשל הפער הניכר בינה לבין האומדן, שעמד על 6.4 מיליון שקל. הרכבת פרסמה מכרז נוסף וקיבלה שלוש הצעות. הצעת אלגד היתה הזולה מביניהן, ועמדה על 11.9 מיליון שקל.
ועדת המכרזים העליונה החליטה לדחות את ההצעות ולבטל את המכרז. הוועדה החליטה לצרף את העבודות למכרז אחר, להקמת מסילת רכבת שנייה לכפר סבא, בהנחה שבמסגרתו תקבל מחירים נוחים יותר. בתגובה לכך פנתה אלגד לבית המשפט, בדרישה לבטל את המכרז ולהעביר לה את העבודה.
לטענת הרכבת, באמצעות עו"ד אורית וינר ממשרד בלטר-גוט-אלוני, בהצעותיה של אלגד היו תנודות קיצוניות, והחלטת ועדת המכרזים הסתמכה על האומדן ולכן אין מקום להתערבות של בית המשפט. עוד טענה לשיהוי בהגשת העתירה. זפט קיבל את טענות הרכבת וקבע, כי ביטול המכרז הראשון לוקה בשיהוי. לעניין ביטול המכרז השני קבע, כי פנייה לשר התחבורה אינה נחשבת תחליף לפנייה לרשות, כיוון ששר התחבורה אינו מוסמך להתערב בהחלטות של הרשות בענייני מכרזים.
אלגד חויבה בהוצאות בסך 50 אלף שקל. (עת"מ 1148/03).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.