תמונה עגומה במיוחד משתקפת בדו"חות של חברת מפעלי פלדה מקונצרן כור, שפרסמה את תוצאותיה העסקיות בסוף השבוע. החברה, העוסקת במיחזור גרוטאות במתכת ובייצור, עיבוד ומכירה של ברזל לבנייה בשוק המקומי, הפסידה ב-98' 76 מיליון שקל, לעומת הפסד של 2 מיליון שקל שרשמה ב-97'.
על רקע אפור זה, זוהר שכרו של המנכ"ל הפורש, יצחק זמיר (56, תושב קריית-טבעון) שמשך אשתקד שכר בעלות מדהימה של 4 מיליון שקל (מהם 3.2 מיליון שקל פיצויי פרישה ונלוות). זמיר שימש בקונצרן כור בשלושה תפקידים נוספים, כיו"ר דירקטוריון של חברות הפלדה מרכבים, כור מתכת וצינורות המזה"ת. בתור שכזה, זכה בשנים האחרונות לשכר גבוה גם מקונצרן כור.
בשנת 97', למשל, קיבל זמיר ממפעלי פלדה שכר בעלות של 2.4 מיליון שקל, ואילו מקונצרן כור קיבל שכר ואופציות שהסתכמו להטבה כוללת של 5.5 מיליון שקל. זמיר צפוי עדיין לזכות לפיצויי פרישה נדיבים מקונצרן כור, כך שנראה ש-12 מיליון שקל עבור השנתיים האחרונות הם סיכום זמני בלבד של עלות השכר שלו.
מפעלי פלדה וחברת יהודה רשתות מקבוצת דיסקונט השקעות, שהפסידה 25 מיליון שקל ב-98', מספקות את הביקוש לפלדה בישראל, לצד פעילות יבוא שקובעת את המחיר בשוק. שתי החברות סבלו אשתקד מהמיתון בענף הבנייה וממדיניות החשיפה של ממשלת ישראל, שגרמה לירידה של %37 במחירי היבוא מטורקיה. המשבר הכלכלי באסיה הזרים לארץ חלק מעודפי הברזל שנצברו בטורקיה, במחירי היצף.
מפעלי פלדה נקטה בשורה של צעדים, במטרה להסתגל למצב: הקטנת מספר העובדים ב-90 במהלך השנה, ובעוד 50 לאחריה; צמצום בעלויות שכר ובתנאים נלווים; הורדת קצב הייצור והתאמתו לביקוש בשוק; ארגון מחדש של מערך השיווק ושינויים ארגוניים במערך התפעול.
תוצאותיה העסקיות של החברה משקפות ירידה של %15 במכירות, כתוצאה משחיקת מחירי המכירה ומירידה בהיקף המכירות הכמותיות; הפסד גולמי של 26.3 מיליון שקל, בו כלולה גם הפחתת ערך מלאים; הפסד תפעולי של 56 מיליון שקל, כולל הפרשה של 2.7 מיליון שקל לחובות מסופקים; והוצאות מימון של 20.8 מיליון שקל, כתוצאה מהפיחות הריאלי של השקל, על האשראי הדולרי של החברה.
לצד ההפסדים מפעילות שוטפת, רשמה מפעלי פלדה אשתקד הוצאות בגין פרישת עובדים (29.7 מיליון שקל), הפרשי מסים עקיפים בגין שנים קודמות (5.1 מיליון שקל) והוצאות ייעוץ ומשפטיות מיוחדות (1.4 מיליון שקל). עם הפנים לעתיד, מדווחת מפעלי פלדה כי בינואר 97' המשיכה מגמת הירידה של מחירי היבוא בטורקיה בכ-%5, ובחודש פברואר חלה התייצבות מחירים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.