איגוד קרנות ההשקעה בנדל"ן או בשמו, איגוד הריטים האמריקני, (Real Investment Trust (Estate, הודיע בשבוע שעבר על תמיכתו בחוק ה-Reit החדש שהוצג בשבוע שעבר בבית הנבחרים האמריקני.
הריט -קרנות השקעה ציבוריות בנדל"ן - הם למעשה הגופים הדומיננטיים ביותר בשוק הנדל"ן האמריקני. כיום פועלות בארה"ב למעלה מ-300 ריטס, שבבעלותן נכסים בהיקף של כ-300 מיליארד דולר. מניותיהן של כשני שלישים מהריטס נסחרות בבורסות המרכזיות - הבורסה של ניו יורק ונאסד"ק. מטרת החקיקה מ-1960, אשר יצרה את הריטס, היתה לאפשר למשקיעים קטנים להשתתף בהשקעות בנדל"ן מניב, הדורשות היקפי השקעה גדולים ומאופיינות בהיעדר נזילות. ריט היא למעשה חברה המתמקדת בבעלות על נדל"ן מניב.
על מנת לזכות בסטטוס של ריט, יש לעמוד בדרישות הקבועות בפקודת מס הכנסה האמריקנית, ביניהם החברה חייבת להשקיע לפחות 75% מכלל נכסיה בנדל"ן, לפחות 75% מהכנסת החברה צריכה להיות הכנסה פסיבית הנובעת מנדל"ן, והחברה חייבת לחלק מדי שנה לפחות 95% מהכנסתה החייבת במס כדיבידנד לבעלי המניות.
החקיקה החדשה נודעה למעשה ליצור אלטרנטיבות למערכות המיסוי על הריטים כפי שנחקקו בשנת 1999. אחת המטרות המרכזיות היא להסיר את החסמים והמכשולים מהשקעות זרות בריטים. בשוק האמריקני פעילים שלושה סוגי ריטס: אקוויטי ריטס, ריטס למשכנתאות, וריטס מעורבות. אקוויטי ריטס רוכשות נכסים, והכנסתן מקורה בדמי שכירות.
ריטס למשכנתאות (MORTGAGE REITS) - מתמחות בהעמדת אשראי לשוק הנדל"ן, והן מפיקות הכנסות מריבית. ריטס מעורבות משלבות בעלות על נכסים והעמדת אשראי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.