איטליה: ההשקעות במלונות צפוי לגדול באופן משמעותי

מרבית המלונות במדינה הם בגודל בינוני, עם כ-30 עד 40 חדרים בממוצע בכל בית מלון; כ-90% מהמלונות שייכים למשפחות ולבעלי עסקים פרטיים

היקף ההשקעות בשוק המלונות האיטלקי צפוי לגדול השנה באופן משמעותי. כך מעריכה חברת שרותי הנדל"ן ג'ונס לאנג לאסאל בדו"ח שפרסמה למשקיעים.

שוק המלונות האיטלקי נחשב לשוק השני בגודלו בעולם, אחרי ארה"ב, והוא מונה כ-33 אלף מלונות, וכמיליון חדרים. מרבית המלונות הם בגודל בינוני, ולהם בממוצע כ-30 עד 40 חדרים בכל בית מלון. הערכות הן שכ-90% מהמלונות שייכים למשפחות ולבעלי עסקים פרטיים ולא לרשתות ענק.

"עד לא מזמן, הוערמו מכשולים רבים בדרכם של המשקיעים הזרים, בין היתר, בשל הדומיננטיות שיש למשפחות רבות בענף".

"הדבר גרם למחסור חמור במלונות שהוצאו למכירה", אמר רוברטו גאלנו, סגן נשיא בג'ונס לאנג לאסאל שמעריך, כי עם הגידול בפעילות הזרים בשוק הנדל"ן המשרדי והקמעונאי, וכאשר המימון הבנקאי יהפוך לזמין יותר, הפעילות צפויה לגדול באופן ניכר.

מנתוני המחקר של החברה עולה, כי איטליה נמצאת במקום השני באירופה, אחרי בריטניה, בהיקף המלונות שנמצאים בידיים פרטיות. עם זאת, הנתונים עוותו במקצת בגין עסקה אחת גדולה, בה נמכר מלון "ארבעת העונות" בעיר מילאנו במחיר שיא לחדר.

גאלנו אמר שלהקמת קרנות השקעה נדל"ניות יש פוטנציאל משמעותי, אם הם ילכו בדרכן של הקרנות בגרמניה וצרפת שמשכו אליהם השקעות הון רציניות, כתוצאה מהירידה שנרשמה בשנים האחרונות בשוקי המניות.

לאחרונה שונו התקנות הרגולטוריות המאפשרות לקרנות לגייס הון עד ל-60% משווי המניות שלהם, לעומת תקנות שאיפשרו להם לגייס עד 30% בלבד. ככל הנראה, התקנות החדשות צפויות להזרים מזומנים אל הקרנות שנמצאות על פי רוב בשליטת בנקים מקומיים.

מספר הקרנות המרכזיות באיטליה אומד על 10-12 והם מנהלות נכסים בשווי של 2.5 עד 3 מיליארד אירו (2.8 עד כ-3.5 מיליארד דולר).

הקרנות סובלות משוק מישני לא מפותח, בו מתקשים המשקיעים למכור את אחזקותיהם והם נאלצים לוותר על חלקיהם במחירים נמוכים משמעותית. גאלנו מסר, כי ההשקעה של הקרנות בשוק המלונות הסתכמה בכ-20% בלבד, וכי השקעה זו היתה די מוגבלת.

אחד השחקנים החדשים בשוק הוא דויטשה בנק, הבנק הבינלאומי הגדול ביותר בעולם שפועל בסקטור המלונות. לדברי גאלנו, הבנק הגרמני רכש לאחרונה מלונות בפירנצה וברומא. שתי השקעות קרן נוספות בוצעו לאחרונה בפירנצה על ידי רשת מלונות נובוטל.

"תעשיית התיירות באיטליה סובלת מהמיתון העולמי המתמשך, שהביא לירידה בהוצאה על תרבות הפנאי, אך המצב הוא לא גרוע כפי שהיה במיתונים קודמים".

"ביקוש חיובי נרשם מצד רשתות מלונות מרכזיות, חסרות אחיזה במיקומים אסטרטגיים כמו רומא ומילאנו", נכתב בדו"ח.

"סחורה" חדשה של מלונות מצד רשת Starwood האמריקנית, שסובלת מחובות רבים, וכן גם מרשת לה מרידיאן, צפויה להיכנס אל השוק במהלך השנה", הוסיף גאלנו.