מנכ"ל משרד התחבורה: האוצר הפך את ה-PFI לפרויקטים במימון תקציבי

ההתנגדות של משרד התחבורה לתשלום מענק ההקמה נובעת בעיקר בשל העובדה, כי מענק ההקמה ישולם מתקציב מע"ץ - דבר שפוגע באופן מהותי בתוכניות העבודה של מע"ץ

"משרד האוצר הפך את שיטת ה-P.F.I לפרויקטים במימון תקציבי". כך אמר השבוע מנכ"ל משרד התחבורה, סלמן בן-ציון.

בן ציון מתח ביקורת על ההחלטה לממן 40% מעלות פרויקט כביש 431 כמענק הקמה. לדבריו, "נערי האוצר הם אלה שקובעים את התפתחות התשתית בישראל, ולא משרד התחבורה. האוצר רוצה לנהל את משרד התחבורה, ולא פעם ההתערבות שלו גורמת לעיכובים בפרויקטים ולהוצאות מיותרות".

בן-ציון אמר את הדברים בעקבות הפרסום הצפוי של השלב השני של המכרז להקמה ואחזקה של כביש 431. הוועדה הבינמשרדית לאוצר ולתחבורה אמורה לפרסם את המכרז בחודש הקרוב. בין האוצר לתחבורה היתה מחלוקת סביב גובה המענק לזכיין, שישולם בתום תקופת ההקמה.

לדברי בן ציון, "מענק ההקמה בפרויקט 431 היה אמור להיות לא יותר מ-15%. בפרויקטים מקבילים בעולם לא משלמים מענק הקמה בכלל".

ההתנגדות של משרד התחבורה לתשלום מענק ההקמה נובעת בעיקר בשל העובדה, כי מענק ההקמה ישולם מתקציב מע"ץ - דבר שפוגע באופן מהותי בתוכניות העבודה של מע"ץ.

כביש 431, המכונה עוקף גוש דן, הוא כביש המתחיל ממערב לראשל"צ דרך רמלה-לוד ומסתיים במודיעין. אורכו של הכביש 20 ק"מ ועלותו 1.2 מיליארד שקל.

המכרז הוא בשיטת ה-P.F.I, לפיה הקבוצה שתזכה תקים, תחזיק ותתפעל את הכביש למשך 25 שנה. בתום תקופת ההקמה תשלם המדינה לזכיין מענק הקמה בשיעור 40% מעלות הפרויקט, ואת היתרה בתשלומים שנתיים.

את שלב המיון המוקדם עברו ארבע קבוצות: שפיר הנדסה בשותפות עם גמול אחזקות אנרגיה; אשטרום בשיתוף סולל בונה ושיכון ובינוי; א. ארנסון, רמט והאחים רויכמן; דניה סיבוס מקבוצת אפריקהישראל בשיתוף החברה הקנדית AECON.