עיריית ירושלים היא העירייה הראשונה שתפעיל את התוכנית להקמת תחנות דלק זעירות בעיר. העירייה פירסמה היום (ד') הודעה המבקשת לקבל הצעות למיקומן של תחנות דלק זעירות.
יצוין, כי במגזר הממשלתי ישנה מחלוקת קשה בנוגע להכנסת תחנות זעירות לערים. כן קיימת מחלוקת קשה בנושא זה בין חברות הדלק הוותיקות לבין הממשלה.
"גלובס" פירסם לפני חצי שנה, עיריית ירושלים מבקשת להיכנס לתחום הדלק, ועתה היא עברה להליכים מעשיים. העירייה תקיים כנס ספקים בתחילת חודש יוני.
הדרגים המקצועיים במשרד התשתיות תומכים בהקמת תחנות דלק זעירות, דוגמת אלה שבאירופה ובארה"ב. אך הם מבקשים למנוע מחברות הדלק הוותיקות - פז, דלק וסונול - להיכנס לתחום זה כדי להגביר את התחרות במשק הדלק. משרד האוצר לעומת זאת מבקש לפתוח את שוק התחנות הזעירות לכל החברות.
במסגרת תוכנית התחנות, שתידון במועצה הארצית לתכנון ובנייה, יוקמו בערי הארץ מאות תחנות דלק זעירות. התחנות מצריכות השקעה נמוכה בהרבה מההשקעה בתחנות הרגילות - עד מיליון דולר לתחנה.
תחנות זעירות אמורות לקום בהליכי רישוי מהירים והן מתבססות על תדלוק עצמי.
מחלוקת נוספת בין הממשלה לחברות הדלק הוותיקות היא בנושא האישורים המהירים. החברות הוותיקות דורשות להחיל אותן הקלות סטטוטוריות, שיקבלו תחנות זעירות, גם על תחנות ציבוריות גדולות יותר.
מבקר המדינה, אליעזר גולדברג, מתח לפני שנה ביקורת על אי הקמתן של תחנות זעירות. לדבריו, ההחלטה על הקמתן התקבלה על-ידי הממשלה עוד בשנת 90', אך דבר לא נעשה עד היום.
מרכז השלטון המקומי מתנגד להקמת תחנות דלק זעירות, בטענה שהן יפגעו באיכות החיים של התושבים ויביאו לירידת ערכם של נכסים הסמוכים לתחנות הדלק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.