ירידה של 12% בפליטת גופרית דו חמצנית בשנת 2002

למרות עלייה של כ-4% בייצור החשמל, נרשמה בשנת 2002 ירידה של כ-12% בפליטת גופרית דו חמצנית. כך עולה מדו"ח איכות הסביבה של חברת החשמל.

עוד עולה מן הדו"ח, שייצור החשמל בין 1993 ל-2002 עלה אומנם בכ-74%, אך באותה עת ירדה הפליטה הסגולית של גופרית דו חמצנית ב-54%, וסך הפליטה ירדה בכ-20%.

לדעת חברת החשמל, הירידה בפליטת גופרית דו חמצנית היא תוצאה של הפעלת סולקנים (מתקנים לניקוי גופרית דו-חמצנית מגזי השריפה) ביחידות הייצור הפחמיות החדשות באשקלון.

גורמים נוספים הם הפחתת השימוש במזוט פחם וסולר, המאופיינים בתכולת גפרית נמוכה יותר; שריפה רציפה של מזוט דל גופרית במשך כל שנת 2002 בתחנת הכח רידינג ובחיפה וכן הפחתת הפלטות באתר חגית.

חברת החשמל מדגישה, שזה שלוש שנים ברציפות היא מפיקה דין וחשבון סביבתי המתייחס לפועלה של החברה למען איכות הסביבה, תוך הצגת עובדות ומספרים בתחומי המפגעים, ניטור הפליטות, וטיפול בשפכים.