ספידן לא עברה את המיון לרכבת הקלה בת"א

קבוצת ספידן לא עברה את המיון בנימוק כי לא הוכיחה ניסיון מספק בניהולם ותחזוקתם של מכרזים בשיטת ה-BOT. הוועדה אישרה לקבוצה לשפר את הצעתה, ולאפשר לה להוכיח את ניסיונה בשבועות הקרובים. השלב השני במכרז אמור להתפרסם בסוף יוני

קבוצת ספידן לא עברה את שלב המיון המוקדם בפרויקט הרכבת הקלה בתל-אביב. ועדת המכרזים הבינמשרדית, בראשות סגן החשב הכללי באוצר, דוד גרשונוביץ, צפויה להודיע היום (א') לשאר המתמודדות, כי עברו את השלב הראשון.

קבוצת ספידן לא עברה את המיון בנימוק כי לא הוכיחה ניסיון מספק בניהולם ותחזוקתם של מכרזים בשיטת ה-BOT. הוועדה אישרה לקבוצה לשפר את הצעתה, ולאפשר לה להוכיח את ניסיונה בשבועות הקרובים. השלב השני במכרז אמור להתפרסם בסוף יוני.

קבוצת ספידן כוללת את Caf הספרדית, את Daewoo International מקוריאה, שפיר הנדסה, אביב, גרנית הכרמל ובייטמן הנדסה.

הקבוצות שעברו את השלב המוקדם הן מטרו, אשטרום ואדנים:

קבוצת מטרו כוללת את Siemens מגרמניה, Aecon הקנדית, Htm טרנספורטיישן סולושן מהולנד, אפריקה-ישראל ואגד. אדנים כוללת את Bombardier הקנדית, Bouygues ו-Ratp הצרפתיות, ואת נכסים ובניין ודן.

קבוצת אשטרום כוללת את Alstom ו-Cgea Connex מצרפת, אשטרום, שיכון ובינוי ופולאר השקעות. יצוין, כי חברות אלה מרכיבות גם את קבוצת סיטי פס, שזכתה במכרז להקמה והפעלה של הקו הראשון בפרויקט הרכבת הקלה בירושלים.

בשלב זה מתמודדות הקבוצות על גובה מענק ההקמה שדורשת המתמודדת מהמדינה. מדובר בחלק שלהערכת הקבוצות לא יכוסה ממכירת הכרטיסים במשך תקופת הזיכיון. כך, למשל, בפרויקט המקביל בירושלים גובה מענק ההקמה עומד על 1.4 מיליארד שקל, מתוך פרויקט שעלותו 2 מיליארד שקל. עלות הפרויקט בת"א - 6 מיליארד שקל.

הקו האדום, שאורכו 22 ק"מ, יתחיל בתחנה המרכזית בפתח תקוה, ויעבור דרך בית החולים בילינסון לאורך רחוב ז'בוטינסקי בבני ברק ורמת גן, תחנת רכבת ארלוזורוב, דרך פתח תקווה, דרום הקריה, שדרות ירושלים ביפו ועד לבת ים.

על-פי לוחות הזמנים, בחירת הזכיין צפויה ב-2004, התחלת העבודות ב-2005, והשקת הקו הראשון ב-2010. על-פי תחזית הנוסעים של נת"ע, 100 מיליון איש יסעו ברכבת מדי שנה. חברת שפיר מקבוצת ספדין מסרה: "מדובר בהשלמות טכניות בלבד, שיועברו לוועדה בימים הקרובים".