מתכון

קרפ סוזט

באדיבות תומר לבנה, השף של בראסרי M&Rחומרים להכנת בלילה: 200 גר' קמח, 2 כפות סוכר, 3 ביצים, 15 גר' חמאה, 400 מ"ל חלב, 140 מ"ל מיץ תפוזים.

אופן ההכנה: מערבבים את החלב, מיץ התפוזים והביצים. מוסיפים בהדרגה קמח וסוכר, עד להיווצרות בלילה חלקה. מוסיפים את החמאה כשהיא מומסת, ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כשעה. יוצקים מהבלילה למחבת טפלון משומנת מעט, ומטגנים קרפים דקים מאוד.

חומרים להכנת קרפ סוזט: 30 גר' חמאה, 1 כפות סוכר, 250 מ"ל מיץ תפוזים, 80 מ"ל ליקר גרנד מרנייה.

אופן ההכנה: ממיסים במחבת חמאה וסוכר. מוסיפים שני קרפים מקופלים לארבע, ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים למחבת מיץ תפוזים, מצמצמים מעט, יוצקים את הגרנד מרנייה, ומגישים עם גרירת תפוז מעל.