כפר אז"ר עתר בבקשה להצהיר כי השפד"ן כפוף לתכנון סטטוטורי על-פי חוקי התכנון

מבקש מביהמ"ש צו האוסר על איגוד ערים דן לביוב להיכנס למקרקעי הכפר עד לאישור התוכנית

מושב העובדים כפר אז"ר הגיש אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב עתירה מינהלית בסוגיה משפטית עקרונית, שטרם נדונה בפסיקה, ועניינה שאלת תחולת חוק התכנון והבנייה לפרויקט המתבקש לביצוע על-פי חוק הרשויות מקומיות - פרויקט השפד"ן.

לדברי כפר אז"ר, באמצעות עו"ד אמנון להבי וד"ר יוסף פרוכטמן, איגוד ערים דן לביוב ואיכות הסביבה סבור, כי ניתן לפעול, בכל הנוגע לפרויקט השפד"ן, מחוץ למסגרת הליך התכנון הסטטוטורי הקבוע בחוק התכנון והבנייה, דהיינו בין היתר בלא הפקדת התוכנית לעיון הציבור, הליך הפקעת קרקע, תשלום פיצוים ושמיעת התנגדויות.

עוד טוען כפר אז"ר, כי גם התנהגותה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז תל-אביב תומכת לכאורה בעמדת האיגוד.

לדברי כפר אז"ר, אין מחלוקת כי בנוגע לפרויקט השפד"ן לא הוכנה כלל תוכנית סטטוטורית, נדונה או אושרה לפי ההליכים הקבועים לכך בחוק התכנון והבנייה. כפר אז"ר טוען, כי על הפרויקט אכן חל התכנון הסטטוטורי לפי חוק התכנון והבנייה, בשל היותו חסר תקדים בהיקפו, לאורך תוואי של עשרות קילומטרים, ובכלל זה בתחום מקרקעי כפר אז"ר.

לדברי כפר אז"ר, איגוד ערים מחויב להעביר לידיו את תוכניות העבודה הספציפיות בנוגע למקרקעי המושב. זאת, כדי למנוע נזקים קשים למקרקעי המושב, שהם כנראה אף רבים יותר ממה שעולה מהגירסה שקיבלה את "אישור" הוועדה המחוזית.

בעתירה נטען, כי פרויקט השפד"ן כרוך בפלישה פיזית משמעותית ביותר לאדמת כפר אז"ר, וטומן בחובו נזק כלכלי ניכר. לדברי כפר אז"ר, לא קוימו הבנות והסכמות שהושגו בין האיגוד לבינו, ולפיהן תוואי השפד"ן יעבור בפאתי כפר אז"ר, באיזור הגבול עם רמת-גן.

כפר אז"ר מבקש מבית המשפט להצהיר, כי התכנון הסטטוטורי שעל-פי חוק התכנון והבנייה חל על פרויקט השפד"ן, ולהוציא צו האוסר על האיגוד להיכנס למקרקעי כפר אז"ר עד שתאושר תוכנית לפי חוק התכנון והבנייה. כן מתבקש ביהמ"ש לחייב את האיגוד למסור לידי כפר אז"ר את תוכניות העבודה הספציפיות, וכל חומר רלוונטי בנוגע למקרקעי הכפר.

הנהלת השפד"ן מסרה בתגובה, שפרויקט הקו המזרחי אושר על-ידי הוועדות המחוזית מרכז ות"א, במסגרת חוק הרשויות המקומיות לביוב, שאינו צריך אישור על פי חוקי התכנון והבנייה. לטענתה, מדובר בפרויקט בעל חשיבות לאומית ממדרגה ראשונה, שמתעכב מזה כ-12 שנה בעקבות קשיים בירוקרטיים שמערימות הרשויות השונות.

אם הקו המזרחי היה קיים, ניתן היה למנוע את הגלשת השפכים המסיבית לים בינואר 2003. (עת"מ 1363/03).