בשולי הדרך: המובילים מעבירים המאבק על מפרצי החנייה לבג"ץ

יו"ר המועצת המובילים: 15% מההרוגים בתאונות הדרכים - עקב העצירה בשולי הכביש * משרד התחבורה: הטענה תמוהה וקנטרנית

במועצת המובילים והמסיעים החליטו להעביר המאבק בכל הקשור למלחמה נגד תאונות הדרכים הקטלניות בשולי הכבישים לפסים משפטיים. ל"גלובס" נודע, כי מועצת המובילים החליטה בימים אלה להגיש עתירה לבג"ץ, והודיעה על כך לשר התחבורה, אביגדור ליברמן.

יו"ר המועצה, גבי בן-הרוש, אומר, כי העתירה תוגש השבוע, ותופנה נגד משרד התחבורה ומע"ץ, וככל הנראה גם נגד משרד האוצר וגופים נוספים.

בן הרוש: "בכל העולם משקיעים כספים רבים במפרצי חנייה לאורך הכבישים הראשיים, אשר יכולים לאפשר לנהגים לעצור בצד במקרים שונים, כמו תקלות ומנוחה. צריך לזכור שתקנות התחבורה בארץ מחייבות נהגי משאיות לבצע מנוחה אחת לארבע שעות. נכון להיום, אין להם היכן לעצור ולנוח. לא ייתכן שישראל תהיה שונה מהמדינות האחרות במערב". לדבריו, ב-2002 נהרגו 67 בני אדם בשולי הדרך, אחרי שעצרו בשולי הכביש, עקב מחסור במפרצי חנייה. לדבריו, מדובר בשיעור גדול מתוך כלל ההרוגים בתאונות הדרכים - כ-15%. בן-הרוש אומר, כי המדינה מחויבת להשקיע בתשתיות את כספי האגרות שהיא גובה מכלי הרכב, ולפחות לגבי מפרצי החנייה היא לא עושה זאת. הוא מציין גם, כי נהגים העוצרים בשולי הדרך, בעיקר נהגי משאיות, מקבלים דו"חות מהמשטרה, למרות שאין להם מקומות אחרים לעצור. בן-הרוש אומר, כי הוא מתריע על בעייתיות זו מזה מספר שנים, אך טרם נעשה דבר על-ידי הגורמים הממשלתיים. על כן, לדבריו, אין ברירה אלא לצאת למאבק בכל הדרכים האפשריות. הוא מתכוון לדרוש מבג"ץ שיחייב את המדינה להשקיע את כספי האגרות מכלי רכב גם במפרצי חנייה.

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "מדובר בטענה תמוהה וקנטרנית, שכן מע"ץ פועלת בימים אלה, בשיתוף פעולה עם מועצת המובילים, לאיתור כבישים בהם ניתן להקים מפרצי חנייה למשאיות, ואף העסיקה משרד הנדסה שערך סקר בנושא. עד כה נקבעו 7 אזורים ברחבי הארץ להקמת המפרצים ולמעשה כבר הוחל בתכנונם. מע"ץ תחל בעבודה מיד עם קבלת האישורים הנדרשים".

ממע"ץ נמסר בתגובה: "מע"ץ נערכת להכנת חניונים בתיאום ובסיכום עם מועצת המובילים. לאחרונה נערכו סיורים בהשתתפות נציגי מועצת המובילים לאיתור מקומות בהם יוקמו איזורי המנוחה. בימים אלה אנו נערכים למו"מ עם בעלי החלקות בהן יוקמו החניונים. כמו כן, מתחייב טיפול סטטוטורי. מדובר באזורי חנייה אך ורק לכבישים בהם מרחקי הנסיעה גדולים. באשר לכבישים אחרים, בעיקר בדרום, אין חוסר של אזורי מנוחה, כמו למשל תחנות דלק או ירידה מהכביש הראשי לחניונים קיימים או למצפורים. במע"ץ תמהים על פנייתו של בן-הרוש, כאשר רק לפני יומיים התקיים דיון בנושא בהשתתפותו".