בניגוד להחלטה שהתקבלה במסגרת הקיצוצים בתקציב 2003, המדינה תשתתף בסכום של 15 מיליון שקל בתקציב רשויות הניקוז. כך הוחלט היום (ב') בפגישה בין שרת החקלאות, ציפי לבני, לבין נציגי אגף התקציבים באוצר.
החלטת הממשלה היתה ביטול השתתפותה בתקציב הניקוז, והטלתו המלאה על הרשויות המקומיות. החלטה זו זכתה להתנגדות רבה מצד הרשויות המקומיות ומצד רשויות הניקוז, שטענו שהניקוז הוא תשתית לאומית, בדיוק כמו מים וחשמל, ולכן אין להטילה את אחזקתה על הרשויות.
ההחלטה שהתקבלה מהווה פשרה, לפיה המדינה תשתתף בסכום של 15 מיליון שקל, ואילו הרשויות ישלמו עוד 15 מיליון שקל, בנוסף ל-37 מיליון שקל שהן משלמות כבר כיום. יצוין, שהשתתפות הרשויות בתקציב הניקוז הוכפלה לפני כחודשיים.
ברחבי המדינה 11 רשויות ניקוז, שתפקידן למנוע הצפות בשכונות העירוניות ובשדות החקלאיים, על-ידי העמקת ערוצי הנחלים, בניית סוללות על גדות הנחלים והקמת גשרים. תפקיד חשוב נוסף הוא תחזוקה שוטפת של הנחלים, ומניעת סתימתם על-ידי אשפה וסחף. טיפול לקוי בנחלים וחוסר תחזוקה גורמים לא אחת להצפות קשות, ובמקרים רבים לאובדן חיים ולאובדן רכוש.
בדו"ח מבקר המדינה ל-1993 נמתחה ביקורת קשה על המדינה, שהזניחה במשך שנים רבות את נושא הניקוז. מהדו"ח עלה, שבמהלך חורף 1991 מתו 12 איש בשיטפונות ונגרמו נזקים קשים למבנים, ציוד ותשתיות בהיקף של 200 מיליון שקל, ובעקבות חסימות כבישים אבדו ימי עבודה בעוד עשרות מיליוני שקלים. בין המלצות המבקר - הקמת מפעלי ניקוז חדשים ושיקום מפעלי ניקוז קיימים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.