יובלים התפלה חתמה על הסכם זיכיון להקמת מתקן התפלת מים בקיבוץ שומרת ליד עכו

תייצר 30 מיליון מ"ק מים בשנה מחיר של 54 סנט למ"ק; תחילת הייצור והאספקה - בסוף 2005

יובלים התפלה, בבעלות אלקו, ויטניה ושמן, חתמה היום (ג') על הסכם זיכיון להקמת מתקן התפלה על אדמות קיבוץ שמרת, בסמוך לעכו.

המתקן יוקם בשיטת BOO (בילד אופרייט אוון) למשך 25 שנה, במהלכן מתחייבת המדינה לקנות מבעלי המתקן 30 מיליון מ"ק מים מותפלים בשנה, תמורת 54 סנט למ"ק. המתקן יחל לספק מים רק בסוף 2005.

בשבוע הבא (א') יכריז משרד התשתיות על הסכם נוסף לרכישת 15 מיליון מ"ק מים מליחים בשנה, בעלות 35 סנט למ"ק, מפרויקט משותף של קיבוץ מעגן מיכאל וחברת איוניקס. המים ישאבו מבריכות הדגים של הקיבוץ, יותפלו ויועברו בצינור לחיפה.

מים אלה סובלים ממליחות גבוהה, ומהילתם במים המותפלים תשפר את איכותם.

המחיר הנמוך יותר ממחיר ההתפלה נובע מכך שמליחותם של המים נמוכה יותר ממליחות מי הים. ההסכם נחתם ל-15 שנה, והקמת המתקן תארך כשנה.

למרות החלטת הממשלה לרכוש 400 מיליון מ"ק מים מותפלים מהמגזר הפרטי עד סוף 2005, עד כה הוחל בהקמת מתקן התפלה אחד בלבד, בחוף אשקלון, בבעלות קונסורציום VID, שיפיק 100 מיליון מ"ק מים מותפלים בשנה בעלות של 52 סנט למ"ק.

מחצית מהקמת המתקן ממומנת על-ידי בנק לאומי, ואילו המחצית השנייה ממומנת באמצעות גופים מוסדיים.

יתר המתקנים המתוכננים נמצאים בשלבים שונים של סגירות כספיות, סכסוכים משפטיים או שטרם נחתמו חוזים.

לדברי שר התשתיות, יוסף פריצקי, בעיות המים של ישראל יפתרו בדרכים שונות, כשההתפלה היא המרכזית שבהן, כשבנוסף יש להגביר את השימוש במי קולחים בעיקר במגזר החקלאי, וזאת על-ידי עידוד בנייתם של מתקני טיהור למים מושבים.

עוד אמר פריצקי, שהוא מקווה שבזמן כהונתו ירבו החתימות על מתקני התפלה, משום שהמדינה זקוקה למים. לדבריו, הדאגה היחידה צריכה להיות למחיר המים, ולא למחסור במים.

התפלה