סומיטומו תקצץ ב-12% את דמי השכירות במגדל גרדן פלייס

מאמץ נואש של החברה, השלישית בגודלה ביפאן מבחינת היקף בעלות על נדל"ן משרדי, למציאת דיירים לקומות הריקות שבבניין

סומיטומו ריאלטי אנד דיבלופמנט, החברה השלישית בגודלה ביפאן מבחינת היקף בעלות על נדל"ן משרדי, החליטה בשבוע שעבר לקצץ ב-12% או יותר את דמי השכירות למשרדים במגדל ייזומי גרדן פלייס (Izumi Garden Place) שלה בטוקיו, המתנשא לגובה של 43 קומות, במאמץ נואש למצוא דיירים לקומות הריקות שבבניין.

סומיטומו מציעה את השטח המשרדי במגדל אותו פתחה בינואר, בתעריפים חודשיים של כ-35 אלף יאן (296 דולר) ל-35 רגל רבועה - יחידת המדידה הסטנדרטית ביפאן - אמר ג'ו לסטאג', נשיא חברת הנדל"ן קפיטל השקעות ונדל"ן, שביקר בנכס הנדון בלוויית לקוח בשבוע שעבר.

סומיטומו, שבעבר הודיע כי לא תחכיר שטח משרדי בקומפלקס בפחות מ-40 אלף יאן, נאבקת מול יריבים גדולים יותר כמו מיצוי פודוסן ומיצובישי איסטייטס, על ליבם של דיירים, אל מול הצפה של השוק בנדל"ן משרדי וירידה בתעריפי השכירות בטוקיו רבתי.

"מדוע להמשיך להשאיר את השטח המשרדי ריק? 35 אלף יאן הוא תעריף טוב יותר מאשר אפס", אמר לסטאג', אשר הקים את חברת הברוקרים שלו ב-1988. "קיצוץ התעריפים היא החלטה הגיונית מאוד".

יזמי נדל"ן מקומיים פותחים השנה בטוקיו 27 מיליון רגל רבועה חדשים של נדל"ן משרדי, מה שמגביר את התחרות על דיירים עיסקיים, אשר מנגד עסקו בחודשים האחרונים בפיטורי עובדים ובניסיון להתמודד עם השפל הכלכלי ביפאן, אשר לווה בשלושה מיתונים וירידה של 80% בשווי של נדל"ן מסחרי ביפאן מאז 1991.

שעורי התפוסה באזורים העיסקיים המובילים בטוקיו עלו בחודש שעבר ב-2.65% לעומת החודש המקביל אשתקד לרמה של 8.57%, מה שהוריד את דמי השכירות החודשיים הממוצעים ב-5.2%.

סומיטומו הודיע במאי כי עלה בידו לחתום הסכמי החכרה לשלושת רבעי השטח המשרדי בייזומי גרדן. טצורו צורוטה, מנכ"ל החברה, אמר באותה עת שדמי השכירות בקומפלקס הנ"ל לא יירדו מן הרף המינימלי של 40 אלף יאן.

מניותיה של סומיטומו עלו בעקבות ההודעה ב-3.4%.

לראשונה מזה שנה, חש הבנק המרכזי של יפאן, אופטימיות בנוגע לעתיד המשק, הודות להתאוששות בייצוא, העליות האחרונות בבורסת טוקיו, והגידול בהשקעות הון מצד המגזר העסקי, כך עולה מהסקירה הכלכלית החודשית של הבנק לחודש יולי, שפורסמה בשבוע שעבר.

"השקעות ההון של העסקים נמצאות במגמת עלייה הדרגתית", נכתב בדו"ח יולי. הבנק העלה את התחזית הכלכלית למשק, לראשונה מאז יולי 2002. למרות שהבנק שב ואמר שהפעילות הכלכלית נותרה "למעשה ללא שינוי", הוא הוסיף כי גברו הסיכויים להתאוששות בייצוא.

בהתאם לציפיות המשקיעים, מחזק הדו"ח את הדעה שהודות להתאוששות כלכלת ארה"ב, שוק הייצוא הגדול ביותר של חברות יפאניות כגון סוני, תצליח יפאן להימנע ממיתון נוסף, לאחר שלושת המיתונים שפקדו אותה ב-12 השנים האחרונות.

מדד ניקיי 225 בבורסת טוקיו זינק ב-28%, מאז צנח לשפל של עשרים שנים ב-28 באפריל. עקב כך נבלמו הפסדי הבנקים, והדבר הפיג את החששות שהבנקים יזדקקו לסיוע חירום מהממשלה. כלכלת יפאן היא השנייה בגודלה בעולם, לאחר כלכלת ארה"ב.