זסלבסקי: להתפיל מי קולחים לרמת שתייה

ועדה בינמשרדית (ברשות סמנכ"ל תשתיות במשרד לאיכות הסביבה, יוסי ענבר) קבעה לפני כשנה תקן חדש לקולחים, אך תקן זה לא אושר בשל התנגדות הרשויות המקומיות, התנגדות האוצר והתנגדות החקלאים, בטענה שעלות אכיפת התקן גבוהה מדי

"השקיה בקולחים היא בכייה לדורות", כך מצהירה יו"ר ועדת משנה למפגעי איכות הסביבה בכנסת, ח"כ ד"ר לאה נס.

נס תקיים מחר (ג') ישיבה מיוחדת של הוועדה, שבה תדרוש לאמץ את עמדת פרופ' (אמריטוס) דן זסלבסקי, לשעבר נציב המים, לפיה יש להתפיל את כל מי הקולחים, עד לרמה של שתייה, לפני השבתם לחקלאות, וזאת במטרה למנוע את הנזק הכבד והזיהום הרב שגורמים הקולחים לקרקע ולמי התהום.

יצוין, שכיום תקן טיהור הקולחים המקובל בארץ נמוך בהשוואה לתקני טיהור המקובלים בעולם המערבי. עובדה זו חמורה במיוחד, שכן בישראל למעלה מ-60% מהקולחים מושבים לחקלאות, וגורמים לזיהום הקרקע בשל טיהור שרמתו נמוכה מדי. רק השפד"ן מטהר את המים לרמה הקרובה למי השתייה, וזאת עלידי החדרת המים לקרקע ושאיבתם מחדש.

ועדה בינמשרדית (ברשות סמנכ"ל תשתיות במשרד לאיכות הסביבה, יוסי ענבר) קבעה לפני כשנה תקן חדש לקולחים, אך תקן זה לא אושר בשל התנגדות הרשויות המקומיות, התנגדות האוצר והתנגדות החקלאים, בטענה שעלות אכיפת התקן גבוהה מדי. האוצר הציע להחיל את התקן בשלבים, במקומות הרגישים לזיהום.