מנכ"ל ריט: "אני צופה שהמחצית השנייה של השנה תהיה טובה מהמחצית הראשונה"

ההכנסות ברבעון השני הסתכמו בכ-4 מיליון ד', לעומת הכנסות של 3.5 מיליון ד' ברבעון הראשון של השנה; המשיכה גם ברבעון השני לרשום הפסדים, בהיקף של 700 אלף ד'

המחצית הראשונה של 2003 עדיין אינה מאירה פנים לריט , הפועלת בתחום של פתרונות ניהול לשכבה הפיזית של רשתות תקשורת. החברה המשיכה גם ברבעון השני להציג הכנסות נמוכות והפסדים.

ההכנסות ברבעון השני הסתכמו בכ-4 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 3.5 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. מדובר אומנם בשיפור קל לעומת הרבעון הראשון, אך הכנסות החברה עדיין רחוקות מאוד מההכנסות שרשמה החברה ב-2001. באותה שנה, הצליחה החברה למכור ציוד ב-40 מיליון דולר. מאז, נפגעה ריט מאוד מהמשבר בשוק התקשורת, וב-2002 צנחו המכירות בצורה דרסטית, ל-18.5 מיליון דולר.

מנכ"ל החברה, ליאם גלין, מקווה כי החברה חוזרת לתוואי של צמיחה, גם אם מדובר בצמיחה איטית. "לא נקפוץ להיקף המכירות של 2001. בינתיים, הגידול הוא איטי. הנחת היסוד שלנו היא ששוק התקשורת לא ישתנה לטובה בתקופה הקרובה, והמכירות שלנו יהיו בהתאם", הוא אומר. עם זאת, גלין מוכן לספק תחזית אופטימית יחסית למחצית השנייה של השנה. "למרות החולשה המסורתית ברבעון השלישי, עקב החופשה באירופה, שהיא שוק גדול שלנו, אני צופה שהמחצית השנייה של השנה תהיה טובה יותר מהמחצית הראשונה".

ריט מפסידה מאז הרבעון הרביעי של 2001, וגם ברבעון השני היא רשמה הפסד של כ-700 אלף דולר. גם בסעיף זה, כמו בסעיף ההכנסות, חל שיפור מסוים לעומת הרבעון הראשון, שבו הפסידה החברה 1.8 מיליון דולר.

גלין מוסיף, כי היקף שריפת המזומנים של החברה עמד במחצית הראשונה של השנה על כ-300 אלף דולר בלבד. הוא מייחס את קצב שריפת המזומנים הנמוך ל"יכולת שלנו להתאים את ההוצאות להכנסות הנמוכות".

השוואה של המחצית הראשונה של 2003 למחצית המקבילה אשתקד מעלה, כי למרות שההכנסות קטנו בכ-3 מיליון דולר, ההפסד התפעולי קטן ב-400 אלף דולר בלבד, בזכות הצמצומים בחברה.

שיעור הרווח הגולמי של החברה השתפר ברבעון השני והגיע ל-50.8%, לעומת 40.9% ברבעון הראשון של השנה. בחברה מייחסים את השיפור ברווחיות הגולמית לעובדה שברבעון השני חתמה החברה על חוזים עם חברת עורכי דין גדולה באירופה ועם אוניברסיטה בארה"ב. החוזים בתחום הארגוני (Corporate) נחשבים רווחיים יותר מהחוזים עם ספקי התקשורת.

חלק נכבד מההכנסות ברבעון השני נבע מחוזה אחד, עם חברת הטלקום הגדולה KPN, שרכשה מריט ציוד תקשורת. על-פי הערכות, היקף המכירות לחברה זו בלבד מגיע לכמיליון דולר, ורוב הסכום נזקף ברבעון הנוכחי. מנתון זה ניתן להסיק עד כמה התוצאות של ריט הן עניין עדין. עיסקה משמעותית אחת יכולה להקפיץ את מכירות החברה, ולהיפך: כישלון בסגירה של עיסקה כזו עלול לפגוע מאוד במכירות.

ריט מפתחת ציוד המסייע לספקיות תקשורת לנהל ביעילות את התשתית הפיזית של כבלי הנחושת. בנוסף, היא מפתחת ציוד המיועד לשוק ה-Data. במוצרים החדשים היא הוסיפה מרכיבים לניהול תקשורת בטכנולוגיית VoIP.

- האם אתה רואה מגמת התאוששות בשוק התקשורת?

"אני לא רואה מגמת שיפור בשוק, אבל אני רואה תחילת התעוררות בתחומים שבהם אנחנו עוסקים. על כך מצביעות העסקאות שלנו עם הארגונים ועם KPN. צריך לזכור שהעיסקה עם KPN באה לאחר זמן רב שבו לא היו לנו כלל עסקאות עם Carriers (ספקיות תקשורת גדולות - ג.ה) כך שהיא בפירוש מאוד משמעותית עבורנו".

- האם צפוי, בעקבות זאת, שיפור בתוצאות החברה?

"צריך להמשיך להיות מאוד זהירים. הנראות בשוק הזה נמוכה היום, ואנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה ששוק הטלקום לא יתאושש. אם הוא יתאושש, אנחנו נצמח מהר".

- האם צפויות עוד עסקאות עם Carriers?

"בשוק הזה, התהליך של סגירת עיסקה הוא תהליך מאוד ארוך, כך שיש פה עניין של תזמון. עם זאת, בחברות האלה מבינים כי יש פה החזר מהיר על ההשקעה, ולכן יש התעניינות בציוד שלנו בקרב אותן חברות, והתעניינות זו יכולה להבשיל לחוזים".