"המעורבות של היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, בהחלטות המינהל, היא אין סופית. הוא רואה בקרקע דבר קדוש, והחליט להתערב בכל החלטה. לתפיסתו, משפטנים הם אלה שצריכים לנהל את המשאב הזה, ולא המינהל". כך אמר אתמול (ג') מנהל המינהל, יעקב אפרתי.
אפרתי מתח ביקורת חריפה על התנהלות רובינשטיין בכנס שיזם ארגון הקבלנים והבונים בירושלים, בנושא עתודות קרקע זמינות לבנייה במחוז ירושלים. לדבריו, רובינשטיין צריך להגן על הוראות המעבר שקבעה ועדת ניסים, למרות שאינו מסכים אתן.
"הדברים האלה מגיעים בסופו של דבר לשולחן בג"ץ, ושם אי אפשר לדעת איך ומתי זה יסתיים. דברים שאמורים להיגמר ולהיות מוכרעים בפרק זמן סביר, מצטרפים לבנק גדול של תוכניות תקועות", אמר אפרתי.
אפרתי אמר בכנס, כי המגבלה היא איננה קרקע, אלא זמינות של תוכניות בנייה מאושרות. אפרתי המליץ לממשלה לשנות מדיניות ולהורות לוועדות המחוזיות להגדיר מיכסה של תוכניות בנייה מאושרות בשנה. לדבריו, אם תהיה הנחיה מפורשת כי על הוועדות המחוזיות לאפשר 40 אלף יחידות דיור בשנה, לא תהיה בעיה בשיווק.
"אנחנו במינהל, כמובילי תכנון, מקדמים במקביל בכל ועדות התכנון למעלה ממיליון יחידות דיור, אבל מצליחים לשווק בשנה רק 22 אלף, בשל קשיים בירוקרטיים באישור תוכניות זמינות לביצוע. הדרך היחידה להתמודד עם חסמים בירוקרטיים בוועדות המחוזיות היא הוראה של הממשלה להגדיר מיכסה של יחידות דיור מאושרות בכל שנה. רק כך אפשר יהיה למנוע מצב שוויכוח בין שני פקידים בוועדה המחוזית לא יתקע תוכנית לשנים".
אפרתי הוסיף, כי במינהל יש בעיה חמורה. "המינהל הוא הארגון הכי מסורבל. מי שהקים אותו החליט להתעלל בנו כשהקים את הגוף המורכב והמסובך הזה. יש עלינו משקולות רבות שרובצות ומכבידות עלינו, אנחנו לא זזים בלי אגף תקציבים, חשב כללי, נציבות שירות המדינה, השמאי הממשלתי, שעל פי סדרי העדיפויות שלו מתנהלת כל הפעילות במינהל, וכמובן המעורבות האין סופית של היועץ המשפטי לממשלה".
לדבריו, "המינהל צריך להתמודד בשוק כלכלי עיסקי, אבל המבנה הארגוני קושר לנו את הידיים ואת הרגליים, ולכן זה בלתי סביר להתמודד עם הלקוחות שלנו. רק אם המינהל יהפוך לחברה, כך שיוכל לשלוט במשאבים שלו - הוא יוכל לתת שירות אחר לחלוטין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.