תחנות דלק פירטיות: אוזלת יד במשרד הפנים

גם רשויות המקומיות, שבסמכותן להוציא צווי סגירה, גילו אוזלת יד. רק ל-24% מהתחנות הוצאו צווי סגירה מנהליים, וגם אז הרשויות לא עשו דבר כדי ליישמם, כמו למשל באמצעו עיקול ציוד

"פעילותן הממושכת של תחנות הדלק הפירטיות מעידה על אוזלת ידם של משרד פנים, משרד התשתיות, המשרד לאיכות הסביבה ומשרד העבודה והרווחה, בטיפולם בסגירת התחנות". כך קובע מבקר המדינה.

בדיקת המבקר גילתה חלחול של דלקים למי התהום, נזילות שמנים והעדר כל אמצעי הגנה, כגון ציוד כנגד דליקות, ולמרות זאת האכיפה אינה מתבצעת.

המבקר מדגיש, שלמעט פרסום חוזר מנכ"ל, שבו צוינה החשיבות למניעת התפשטות תופעת התחנות הפירטיות, לא נקט משרד הפנים צעדים ממשיים כדי לבלום את התופעה, ואף לא וידא שהרשויות המקומיות והוועדות המקומיות פועלות כנדרש. יתר על כן, למספר רב של גופים בשלטון המרכזי ניתנו סמכויות לאכוף את החוק נגד התחנות, ביניהם למשרד התשתיות, למשטרה ולמשרד לאיכות הסביבה, אך למרות זאת מספר כתבי האישום קטן וזניח.

גם רשויות המקומיות, שבסמכותן להוציא צווי סגירה, גילו אוזלת יד. רק ל-24% מהתחנות הוצאו צווי סגירה מנהליים, וגם אז הרשויות לא עשו דבר כדי ליישמם, כמו למשל באמצעו עיקול ציוד.

מהביקורת עולה, שעיריית ירושלים אמנם עשתה מספר צעדים לסגירת התחנות, אך למרות זאת פועלות ברחבי העיר מספר רב של תחנות פירטיות. עיריית באר שבע טיפלה בנושא בעצלתיים, מיעטה להוציא צווי סגירה מנהליים ולהחרים ציוד; בצפת נמצאו שבע נקודות תדלוק, כאשר העירייה לא ידעה על שש מהן. בתמרה, אבו סנאן, מג'ד אל כרום ונחף, נמצאו תחנות פרטיות רבות. בנחף מכרה תחנה גם בנזין תוך סיכון תושבי הסביבה.