היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, סבור, כי ראוי לחשוב על נקיטת סנקציות על אישי ונבחרי ציבור השומרים על זכות השתיקה בחקירות פליליות, עד כדי פסילתם לכהונה.
עמדה זו הביעה היום (ג') המשנה ליועץ, עו"ד לבנה משיח, בשמו של רובינשטיין, בוועדת חוקה, חוק ומשפט, אשר דנה בסוגיית השתיקה של נבחרי הציבור בחקירותיהם במשטרה.
משיח ציינה, כי מלשכת היועץ לא התקיים עד כה דיון בסוגייה זו, ולא נקבעה עמדה רשמית. אבל לדעת היועץ, בכל מקרה של שתיקה, אין מקום לסנקציה אוטומטית, אלא לאחר שיקול דעת לגופו של עניין.
לגבי התנהגות עובדי המדינה, עמדת היועץ זהה לזו של נציב שירות המדינה, עו"ד שמואל הולנדר. זה אמר בוועדה, כי לא ראוי שיבחרו בזכות השתיקה, למרות שאין הוראה מפורשת לעניין זה, בעיקר אם הנחקר הוא עובד בכיר. "ככל שנושא התפקיד בכיר ותפקידו רגיש יותר, חשוב שהאיש לא יבחר בזכות השתיקה, וככל שהעבירה קרובה אליו, בוודאי שאין מקום לשתיקה, שרק תפגע באמון הציבור בשירות המדינה", אמר הולנדר.
בדיון נחלקו הדעות בין המומחים, אולם חברי הוועדה היו מאוחדים בהודעת הסיכום, לפיה אין לפגוע בזכות השתיקה, שהיא אבן יסוד במערך זכויות האדם, אבל אין זה ראוי שנבחרי ציבור ועובדי ציבור במשרות בכירות ישמרו על זכות השתיקה, ולעניין זה תדון הוועדה באפשרויות החקיקה השונות שעלו במהלך הדיון.
יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל איתן (ליכוד), ביקש בפתח הדברים לנתק את הדיון מהאקטואליה, אך בעצמו אמר, כי ראש הממשלה נשמע תמוה שהוא מגלגל עיניו לשמים ואומר למשטרה, שלא הוא טיפל בחשבונות הקמפיין שלו בליכוד, אלא בניו. אבל הוא לא אומר להם לשתף פעולה עם המשטרה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.