מצב התעסוקה באשדוד החריף בתקופה האחרונה, והוא עשוי להגדיל את מספר הבלתי
מועסקים בעיר. זאת, בעקבות החשש לסגירתו של מפעל מתמור, המייצר תערובות מזון
לבהמות. על כך מסר ל"גלובס" יו"ר ההסתדרות במרחב אשדוד, שלמה אלקבץ.
לדבריו, רק לפני כחודש ימים נסגר מפעל אפקון שבאיזור התעשייה, והשבוע נודע,
כי מפעל מתמור, אחד הוותיקים בעיר, עשוי להיסגר.
המפעל מעסיק כ-80 עובדים, רובם תושבי אשדוד והסביבה, והוא נמצא בבעלות משקי
הנגב והדרום והתאגדות של קיבוצי הדרום.
אלקבץ מסר, כי בחודשים האחרונים ניהלה הנהלת מפעל מתמור מו"מ עם הנהלת מפעל
אמבר, הממוקם ליד העיר חדרה, לצורך חתימה על הסכם מיזוג ביניהם. לדבריו, ההחלטה
על כך נתקבלה בעקבות הירידה במכירות.
המו"מ בין שני המפעלים הגיע לשלב שלפני החתימה הסופית, וההסכם בין שני המפעלים
הוגש לאישורו של הממונה על ההגבלים העסקיים, מאחר וקיים חשש כי מיזוג שני המפעלים
ייצור מונופול בתחום ייצור המזון לבהמות.
על רקע החשש לסגירת המפעל, או העברת קווי הייצור שלו למפעל בחדרה, פתחו יו"ר
ועד העובדים של מתמור, יוסי בסיל, ומזכיר עובדי תעשיית המזון בהסתדרות במרחב
אשדוד, יצחק כהן, במו"מ עם מנהל מפעל מתמור, שרי בן-דוד, כדי לדון עמו בעתיד
העובדים בעקבות המיזוג.
לדברי בסיל, הוברר בפגישה, כי בעקבות המיזוג, אם יאושר, יחזיק מפעל אמבר 75%
מהחברה הממוזגת, ואילו מפעל מתמור יחזיק ב-25% הנותרים מהחברה.
לדברי אלקבץ, קיים חשש לעתיד העובדים, מאחר ועובדי מפעל אמבר בחדרה אינם מאוגדים
ואין להם ועד מייצג, בניגוד לעובדי מתמור, שחתמו על הסכם עבודה קיבוצי עם הנהלת
החברה.
לדבריו, המיזוג הצפוי בין שני המפעלים הוא רק צעד אחד לפני סגירת מפעל מתמור.
הנהלת מתמור מסרה, כי החברה פועלת לדאוג לעתיד העובדים, וכי הוא פועל להשיג
התחייבות מהנהלת חברת אמבר, שעובדי מתמור לא ייפגעו בעקבות המיזוג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.