לראשונה מאז מכר בנימין קוטיק את השליטה בחברת צמנטכל, לפני כשנה וחצי, רואים בעליה החדשים של החברה אור בקצה המנהרה. ל"גלובס" נודע, כי ההסדר עם בעלי האג"ח ועם הבנקים המלווים את החברה, בראשות בנק הפועלים, צפוי להביא לפריסה ולמחיקה של כ-200 מיליון שקל מחובותיה של אחת מחברות התשתית הגדולות בישראל.
צמנטכל סיימה את המחצית הראשונה של 2003 בהפסד של 43.2 מיליון שקל, מחציתו ברבעון השני. לחברה גירעון עמוק של 179 מיליון שקל בהון העצמי, ושל 234 מיליון שקל בהון החוזר. הללו מעלים, לדעת רואי החשבון של החברה, ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כ"עסק חי".
צמנטכל נתונה במשבר קשה מזה מספר שנים. בתחילת שנת 2002 מכר מייסד החברה, בני קוטיק, את מניותיו (53% מההון) לקבוצת משקיעים בראשות שותפו משה פריזינסקי, תמורת 600 אלף דולר בלבד.
היות שחברי הקבוצה התקשו לעמוד בהתחייבויותיהם להזרים הון חדש לחברה, שהיווה תנאי להסדר החובות בצמנטכל, מכרו לאחרונה חלק מהם את מניותיהם לגורמים חדשים, אשר הזרימו 18 מיליון שקל לצורך הסדר האג"ח.
המפתח להמשך קיום החברה הוא הסדרי חובות עם הנושים הגדולים - בעלי האג"ח והבנקים. בעלי האג"ח של צמנטכל, עמם כבר הושג הסדר לאחר שהחברה לא עמדה בתנאי האג"ח, ויתרו על 30 מיליון שקל מחובותיהם, פרסו עד 2009 תשלום של 36 מיליון שקל נוספים, וקיבלו את היתרה במזומן בחודש שעבר.
בד בבד, נתקבל בחברה בחודש יוני אשראי נוסף של 30 מיליון שקל, ומסגרת ערבויות מבנק הפועלים. סכום זה, כמו גם חובות בפיגור של 80 מיליון שקל, יפרוס הבנק לצמנטכל לטווח ארוך של 15 שנה, בתנאים שייקבעו בהסכמי מתן האשראי שייחתמו עם הבנק.
בנוסף, ימחוק הבנק לחברה סכום דומה של חובות לזה שעליו יוותרו בעלי האג"ח, כך שבסה"כ, יפרסו וימחקו הבנקים ובעלי האג"ח כ-200 מיליון שקל. (ראו "שוק ההון")
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.