קרן ורטקס ישראל השקיעה 5 מיליון דולר בSMIC הסינית

זאת, כחלק מסבב גיוס של 630 מיליון דולר שביצעה החברה, העוסקת תחום ייצור השבבים, לקראת הנפקתה הצפויה. לדברי יורם אורון, נשיא הקרן, SMIC תציע את שירותיה לחברות סטארטאפ ישראליות

קרן ההון סיכון ורטקס ישראל השקיעה 5 מיליון דולר בחברת ייצור השבבים הסינית SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), במסגרת סבב גיוס בהיקף של 630 מיליון דולר. מדובר בסבב גיוס ההון השלישי של החברה, בו השתתפו המשקיעים הקיימים - ורקטס העולמית, שנגחאי אינדסטריאל הולדינגס, גולדמן זאקס, H&Q, וולדן אינטרנשיונל וטמסק - ומשקיעים חדשים, ביניהם קרנות ההון סיכון האמריקניות NEA וOak.

סבב הגיוס הוא האחרון לקראת IPO שSMIC מתכננת לבצע בבורסות של ניויורק והונגקונג בחודשים הקרובים. העיתון FinancialAsia דיווח לאחרונה כי קרדיט סוויס פירסט בוסטון ודויטשה בנק אמורים להוביל את ההנפקה, ולצדם ימונה גוף נוסף מתוך רשימה הכוללת את בר סטרנס, סיטיגרופ, ג'יי.פי מורגן, מריל לינץ' וUBS. על פי העיתון, החברה מקווה לגייס סכום של 750 מיליון דולר בהנפקה.

יורם אורון, נשיא ורטקס ישראל, הסביר כי ההצטרפות לסבב הגיוס של SMIC נועדה לסייע לחברות הפורטפוליו של הקרן לקבל גישה לשירותי ייצור השבבים שלה. לדבריו, "הגענו מזמן למסקנה שכדאי לפנות לייצור שבבים בסין, ובמסגרת הזאת יצרנו היכרות קרובה עם החברה". בנוסף, ציין, "SMIC גילו עניין בקבלת גישה לשוק הישראלי, כי הם מבינים שהוא יהיה רלוונטי מאוד מבחינתם בשנים הבאות. ישראל נחשבת לאחד ממרכזי התכנון הגדולים בעולם השבבים. יש הערכות שמדברות על 70 חברות שפועלות בתחום".

עוד ציין אורון כי בכוונת SMIC להתחיל בפעילות בישראל. לדבריו, "הרעיון הוא ליצור בסיס של תמיכה לכל החברות הרלוונטיות בארץ. אני מניח שנהיה חלק מהתהליך של הקמת משרד בישראל".

לדברי אורון, ההנפקה הצפויה והיקף הגיוס הגדול נובעים מכך ש"סין נמצאת בדרך להפוך למרכז של תעשיית המוליכים למחצה העולמית, ואנחנו מעריכים שהשווי של חברות העוסקות בייצור יעלה בשנים הקרובות".

"זו השקעה פיננסית טובה מאוד מבחינתנו", אמר אורון. "סין הולכת ומתבססת כמובילה העולמית בתחום הFabless Semiconductors (חברות המתכננות מוליכים למחצה שאינן מחזיקות מפעל ייצור - ד.י), וזאת בזמן שהערכות צופות גידול שנתי של %20%15 בתעשיית המוליכים למחצה. זה לא רק בגלל עלויות הייצור הזולות והעדיפות במסים שהמדינה נותנת למפעלי הייצור שלה - הביקוש לקיבולת ייצור בסין גדל בקצב שנתי של %24, וההיצע לא עומד בקצב הזה.

"להערכתי, אנחנו צועדים להתאוששות מהירה בשוק המוליכים למחצה, ולכן אנחנו רואים בעולם שעוברים להקצאה של קיבולת ייצור במפעלים. בקצב הקיבולת הנוכחי עלולה להיווצר בעיה בנגישות לייצור במפעלים, כפי שהיה ב2000".

SMIC, שהוקמה ב2000, מחזיקה כיום שלושה מפעלים לייצור שבבים בגודל 8 אינץ' בשנחאי, המייצרים למעלה מ40 אלף יחידות בחודש. מפעלי החברה עוסקים בייצור רכיבי DRAM ,SRAM, פלאש, מעגלים משולבים, מעגלי חשמל ומעגלים לוגי ים. בנוסף, החברה מספקת שירותי תכנון, ייצור מסכות ובדיקה. אורון הוסיף כי מפעל חדש שמקימה SMIC בשנחאי, ושאמור להתחיל לפעול השנה, הוא הגדול בסין והרביעי בגודלו בעולם. לדבריו, החברה עומדת לפתוח בשנה הבאה מפעל נוסף בבייג'ינג.

ורטקס מנהלת כיום 650 מיליון דולר בישראל ובאירופה. בנוסף, לפירמה סניפים בסין, סינגפור, יפאן, הונג קונג, טאיוואן וארה"ב. על המשקיעים בה נמנים Singapore Technologies, היטאצ'י, NTT ,SCP ודיסקונט שוקי הון.