דרך ארץ, זכיינית כביש 6, מתכננת להרחיב את כביש חוצה ישראל בנתיב לכל כיוון בעוד שבע שנים. העלות, 400 מיליון דולר, כלולה בעלות הכוללת של הפרויקט - 6 מיליארד שקל.
הכביש, הפתוח לתנועה ממחלף שורק בדרום ועד ניצני עוז - 70 ק"מ, פועל כיום במתכונת של שני נתיבים לכל כיוון. הכביש צפוי להיפתח לכל אורכו עד מחלף עירון, בדצמבר 2003.
ההסכם בין דרך ארץ למדינה מחייב את הזכיין להרחיב את הכביש במידה וייווצר עליו עומס. התנאי להרחבה הוא נסיעה של 4,500 מכוניות במסלול בשעה (שני נתיבי התנועה לכל כיוון), בשעת עומס.
ההערכה בדרך ארץ היא, כי ההרחבה תצא לפועל ב-2010. המודל הפיננסי כולל הפרשות להוצאות השוטפות - פרסום, אחזקה, ורזרבות לאחזקה כלולים בעלות הכוללת של הפרויקט. תחזית התנועה לאפריל 2004 - מועד הפתיחה הפורמלי של הכביש, היא 76 אלף כלי רכב ביום ובסוף 2005 התחזית היא 90 אלף ביום. כיום נוסעים בכביש 35 אלף כלי רכב בממוצע. לכביש יש למעלה מ-150 אלף מנויים פסקל ווידאו ומדי יום מצטרפים כ-350 חדשים.
תוספת הקטע הצפוני בכביש הביאה לגידול דרמטי במספר הנוסעים. ההערכה בחברה היא שעם פתיחת הקטע הצפוני עד מחלף עירון יסעו בכביש 50 אלף כלי רכב ביום.
ההערכה בדרך ארץ היא שאם לא ישתנו באופן קיצוני תנאים מאקרו כלכלים - הם יעמדו בתחזיות ויבצעו את ההרחבה לקראת 2010.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.