בית המשפט בלרנקה הטיל היום (ב') עונש כבד יחסית של שלוש שנות מאסר על שני סוכני המוסד, המכונים "יגאל דמארי" ו"אודי ארגוב", שהורשעו במסגרת עיסקת טיעון באחזקה בלתי חוקית של ציוד תקשורת וכניסה לאיזור מוגבל. הם גם נדונו לשישה חודשי מאסר על אחזקת ציוד האזנה בלתי חוקי, אבל עונשי המאסר יהיו חופפים.
עיסקת הטיעון הושגה ביום שישי. תמורת הודאתם בסעיפים הקלים יחסית, הסכימה התביעה למחוק את סעיף הריגול מכתב האישום. ראש ההרכב, ג'ורג' ארטיס, ציין, שאי אפשר להתעלם מהעובדה שהשניים פעלו באיזור צבאי סודי. הוא דחה את הטענה, שהם פעלו כדי למנוע פעולות טירור כנגד ישראל.
העונש המירבי על עבירות אלו בקפריסין עומד על שש שנות מאסר. לפני גזר הדין, קיוו הישראלים לעונש קל יחסית, כגון מאסר על תנאי או שלושה חודשי מאסר בפועל, עובדה שהיתה מאפשרת להם להשתחרר מיד, כיוון שהם כבר עצורים מזה שלושה חודשים.
התקווה היתה שיחזור על עצמו התקדים של מעצר ארבעת סוכני המוסד במרתף שגרירות איראן בניקוסיה בשנת 1991, אשר שוחררו בתום משפטם.
בעבר כבר הובעה כמה פעמים ההערכה, ש"ארגוב" ו"דמארי" עומדים להשתחרר בזמן הקרוב, אבל בניגוד לציפיות, התעקשו שלטונות הבטחון בקפריסין בכל פעם מחדש להשלים את כל ההליכים המשפטיים.
בדיון על עיסקת הטיעון שנערך בשבוע שעבר, סירבו נציגי התביעה להתנות את העיסקה בקביעת העונש שיוטל על "דמארי" ו"ארגוב", בנימוק שהדבר נתון לשיקול דעתו הבלעדי של השופט.
לאחר חתימת עיסקת הטיעון נמתחה בקפריסין ביקורת חריפה על הממשלה. ההערכה היא, שעמדת התביעה במהלך הדיון על העונש והתנגדותה לקבלת טיעוני הישראלים לגבי המניעים, נבעה מהביקורת החריפה שעוררה עיסקת הטיעון בקפריסין.
"ארגוב" ו"דמארי" נעצרו ב-9 בנובמבר, כאשר בחרו לפעילותם, ככל הנראה בטעות, אתר רגיש מאוד מבחינה צבאית, באיזור בו אמורים היו להיות מוצבים הטילים שנרכשו מרוסיה, עיסקה שעוררה התנגדות עזה בתורכיה. חרף העונש הכבד יחסית, ייתכן ש"דמארי" ו"ארגוב" ישתחררו בקרוב, אם יקבלו חנינה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.