מהנדס עיריית ת"א תומך ברעיון העתקת חוות הגז לאי; ארגוני הירוקים מתנגדים

קייזר: האי צריך לכלול גם שדה תעופה * ויסנר: תושבי ת"א לא יזכו לראות יותר את השקיעה

"יש מקום להקים 'אי תשתיות' מול חופי תל-אביב, שיכלול לא רק את חוות הגז של גלילות, אלא גם שדה תעופה בינלאומי לטיסות קצרות וכן מתקן התפלת מי ים. זהו פתרון מצוין".

כך אמר ל"גלובס" מהנדס עיריית ת"א, דני קייזר, בתגובה לדברי שר התשתיות, יוסף פריצקי, כי יבחן העתקת חוות הגז לאי המלאכותי המתוכנן מול חופי ת"א.

לדברי קייזר, "אין מקום טוב יותר להקמת מתקן התפלה מאשר בלב הים. הדבר נכון תכנונית וטכנית גם יחד. העברת חוות הגז תפתור את בעיית הסכנה הסביבתית של החווה בצפון העיר, וכן את הסכנה הבטיחותית שבדבר".

קייזר אמר עוד, כי פינוי שטחים של מאות דונמים בצפון העיר - של חוות הגז ושדה דב - יאפשר לשחרר עתודות קרקע בעלות פוטנציאל רב.

לטענתו, העתקת הגז לאי המלאכותי, אם יוקם, היא פתרון לטווח הארוך. במקביל, במשרד התשתיות ממשיכים לבחון את האפשרות לטווח הקצר, לפיה יוטמנו המכלים באתר פי גלילות.

פאר ויסנר, יו"ר סיעת הירוקים בעיריית ת"א המתמודד על ראשות העירייה, אמר בתגובה לדברי פריצקי כי מדובר ב"חלום הבלהה של תושבי ת"א".

"אני כבר לא מופתע מההצעות של פריצקי", אמר ויסנר. "פעם רוצים להעביר את אתר מכלי הגז, אח"כ להטמין באדמה, עכשיו רוצים אי בים. מה ירצו מחר, לתלות אותו באוויר?". ויסנר הוסיף, כי "אם שר התשתיות הנכבד רוצה שתושבי ת"א לא יראו יותר את השקיעה, הוא מוזמן לקדם את הנושא".

פריצקי אמר אתמול, כי במדינות רבות השוכנות לחופי הים הוקמו בשנים האחרונות איים מלאכותיים, ואין סיבה שבישראל לא יוקם אי כזה. לטענתו, הדרך הכלכלית הנכונה להקים אי מלאכותי היא בשיטת BOT, כלומר בהשקעה של יזמים פרטיים שידאגו לתפעולו השוטף של אתר הגז.

היוזמה להקמת אי מלאכותי מול חופי תל-אביב נידונה בשנים האחרונות מספר פעמים במשרד התשתיות. לפני מספר שנים ביצעה חברה הולנדית בדיקה עבור ממשלת ישראל, לבדיקת ההיתכנות להקמת אי מלאכותי במקומות שונים בארץ.