ב-70 השנים האחרונות - תקופת הזיכיון המנדטורי שמתוקפו פעלה בתי הזיקוק - היו כל שטחי המפעלים באיזור (הכימיים והפטרוכימיים) חסרי מעמד מוניציפאלי. כתוצאה מכך, הם לא שילמו מיסי ארנונה לאף רשות מקומית באיזור, ונהנו מהטבות נוספות.
ההכנסות השנתיות ממיסי ארנונה שישלמו המפעלים מוערכים בעשרות מיליוני שקלים. המנצחת הגדולה של המלצות ועדת החקירה היא, אפוא, עיריית חיפה.
עיריית קרית אתא יכולה לראות עצמה מאוכזבת באופן מסוים, שכן רצתה לקבל אחריות מוניציפאלית, אם כי היא יכולה להיות שבעת רצון מכך שתקבל רבע מההכנסות. יחסית לגודלה של קרית אתא, לעומת חיפה, הרי שההכנסות שהיא תקבל הן יותר מסבירות.
מבחינת קרית אתא, מדובר בתיקון מסוים של עיוות היסטורי, שכן לפני עשרות שנים המדינה דאגה לכך שרוב שטחי התעשייה במפרץ חיפה יהיו שייכים מוניציפאלית לעיר הגדולה - חיפה - ולא לאף קריה. זאת, למרות שהקריות, ובמיוחד קרית אתא, שוכנות בסמיכות גדולה יותר לאזור המפרץ מאשר חיפה.
יהיה מעניין לראות בעתיד כיצד ההמלצות החדשות ישפיעו על המאזנים של המפעלים מסביב, בראשם בתי הזיקוק, שכן צד ההוצאות שלהם יגדל בעשרות מיליוני שקלים בשנה (של כל המפעלים יחד).
לעומת זאת, ניתן יהיה לאושש את קופתה הגרעונית של עיריית חיפה, שסוחבת אחריה גירעונות של אמצע ותחילת שנות ה-90. קרית אתא נחשבת לעירייה ללא גירעונות מצטברים משמעותיים ועם איזון תפעולי, אך כמובן שההכנסות הנוספות לא יזיקו לה, וראש העיר כבר הודיע כי בכוונתו לייעד את ההכנסות לטובת שיפור איכות הסביבה.
החשוב מכל, מבחינה ציבורית, הוא שהפיקוח על המפעלים הכימיים והפטרוכימיים באיזור ילך ויתהדק ככל שההסדר החדש ייכנס לשיגרה. הדבר חשוב במיוחד בכל הקשור לתחום איכות הסביבה, למרות השיפור המשמעותי שחל בשנים האחרונות - להוציא שני האירועים האחרונים בבתי הזיקוק ובכרמל אולפינים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.