אפריקה-ישראל במו"מ לקרקע ל-200 דירות בפ"ת מדנקנר ב-10 מיליון דולר

העיסקה תהפוך את אפריקה לבעלת השליטה בפרויקט בן 1,200 דירות

אפריקה-ישראל מנהלת מו"מ על עיסקה, שבה תרכוש מדנקנר השקעות קרקע לבניית 200 דירות בפרויקט אם המושבות בצפון פ"ת. אפריקה-ישראל תשלם כ-10 מיליון דולר, לפי 50,000 דולר לקרקע לדירה. העיסקה תהפוך את אפריקה-ישראל לבעלת 75% בפרויקט מגורים בן 1,200 דירות.

כזכור, רכשו אפריקה ודנקנר, בחלקים שווים, מעץ הזית ומאחרים, קרקע ל-1,200 דירות בצפון פ"ת. 400 דירות כבר נמכרו, וחלקה של דנקנר הוא כיום קרקע ל-400 דירות. החברה מבקשת למכור 50% מהקרקע, כפי שפורסם במדור זה, כדי לשפר את נזילותה. דנקנר השקעות הפסידה 34 מיליון שקל ברבעון השני של 2003.

דנקנר מנהלת מגעים עם קונים-בכח, אך לאפריקה-ישראל יש זכות סירוב ראשונה. הנהלת אפריקה-ישראל הודיעה בימים אלו לדנקנר, כי בדעתה לנצל את זכות הסירוב. לאחר עיסקה זו, יהיו לאפריקה-ישראל 75% בפרויקט.

אפריקה-ישראל ודנקנר אישרו ל"גלובס" את פירטי הידיעה.