לדנקנרים כבר יש מועמד חדש לרכוש השליטה בדור כימיקלים

הערכות: המשך הפסדיה של דור בחו"ל גרם לבארינבוים-שטיינמץ להפחית את המחיר שהציעו תמורת השליטה בדור

משפחת דנקנר לא מבזבזת זמן. ל"גלובס" נודע כי בקרוב, אולי אף מחר, תודיע המשפחה על מו"מ למכירת מניות דור כימיקלים לאיש עסקים בעל פעילויות בארץ ובחו"ל. אמש התברר כי מו"מ קודם, למכירת השליטה בדור לצביקה בארינבוים ובני שטיינמץ, לא יתורגם לכדי עסקה.

חברת וורלדגרופ, שבשליטת בארינבוים, הודיעה הבוקר על הפסקת המגעים לרכישת השליטה בדור. אתמול, בתום פגישה של בארינבוים עם דני דנקנר, מבעלי השליטה בדור, התברר כי לא ניתן לגשר על הפער בין המחיר שמוכנים בארינבוים-שטיינמץ לשלם לבין התמורה שמבקשת משפחת דנקנר.

הפגישה בין הצדדים נערכה לאחר ששלשום נמסר לבארינבוים-שטיינמץ, כי הדנקנרים דוחים את הצעתם לרכישת השליטה בדור לפי שווי חברה של 106 מיליון דולר (90 מיליון דולר מיידית ועוד 16 מיליון דולר בהתאם לביצועים עתידיים).

הצעת בארינבוים-שטיינמץ שיקפה שווי הגבוה בכ-30% משווי השוק הנוכחי של דור אך נמוך משמעותית מדרישת הדנקנרים לעסקה שתשקף שווי של 140-120 מיליון דולר לדור כימיקלים.

צביקה בארינבוים מסר היום, בעקבות הפסקת המגעים: "המו"מ עם דור מאחוריי והראש שלי כבר בעסקה הבאה. אני מאחל לחברה הצלחה". גורמים בשוק ההון העריכו היום כי סיבה מרכזית לפערי המחיר בין הצדדים היתה ההרעה הנמשכת בתוצאות פעילותה של דור, שהחלה לבוא לידי ביטוי בתוצאות הרבעון השני (בו דיווחה דור על הפסד של 8 מיליון שקל) וצפויה להמשיך ולהשפיע לרעה גם על דו"חות הרבעון השלישי .

הכוונה היא בעיקר לתוצאות החברה הבת טראופאן (51%), המרכזת את עיקר פעילותה של דור והיוותה את הבסיס לצמיחתה המהירה בשנים קודמות. טראופאן, המאגדת שורה של חברות אותן רכשה דור בשוק העולמי, עוסקת בייצור ושיווק יריעות פוליפרופילן רב שכבתיות המשמשות כחומר אריזה ועטיפה בתעשיית המזון, הטבק, הטקסטיל, התוויות ותעשיית האלקטרוניקה.

טראופאן, שפועלת באמצעות חברות בנות באיטליה, בלגיה, אוסטרליה, גרמניה, צרפת, דרום אפריקה ומכסיקו, דיווחה כי ההרעה בתוצאות הרבעון השני, נגרמה בשל ירידה בכמויות המכירה ועלייה חריגה במחירי חומרי גלם. בין הגורמים העיקריים שהשפיעו על תוצאותיה היו התמתנות קצב הרכישות של הלקוחות, תוך צמצום מלאים בציפייה לירידת מחירים קרובה, וכן התחזקות האירו מול שאר המטבעות שפגעה במכירות וברווחים של פעילות היצוא מאירופה.

דור, העוסקת בייצור ושיווק של חומרי גלם לתעשיות הכימיה והפלסטיקה, הפכה בשנתיים האחרונות מחברה קטנה לייצור ושיווק פורמלין ונגזרותיו, בשוק המקומי בלבד, לענק עולמי עם מחזור מכירות המסתכם ביותר מ-2.5 מיליארד שקל בשנה.

הקפיצה המרשימה במכירות הושגה בעיקר כתוצאה ממדיניות רכישות אגרסיבית שהוביל יו"ר החברה, צבי מור, ושהפכו את דור לחברה רב לאומית, המייצרת ומשווקת בחמש יבשות ומוכרת בכל העולם.

מסע הרכישות של דור מומן בעיקר באמצעות הלוואות שנטלה החברה, שהעלו את הוצאות המימון שלה במחצית הראשונה של השנה למעל 55 מיליון שקל (לעומת 10 מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה אשתקד). הוצאות אלו שחקו את הרווח התפעולי של החברה, כך שבמחצית הראשונה של השנה הציגה החברה רווח נקי של 1.5 מיליון שקל בלבד, לעומת 74 מיליון שקל במחצית המקבילה.

העברת השליטה בדור כימיקלים מותנית, בכל מקרה, בהשלמתה של עסקה אחרת, בה אמורה חברת ההשקעות אלרן, שבשליטת משפחות שמואל ואברהם דנקנר, לרכוש את השליטה בחברות המשפחתיות של הדנקנרים (דור, תעשיות מלח ודנקנר השקעות).

מכירת מניות השליטה בדור נועדה לאפשר לבני המשפחה להשלים את הרה-ארגון בעסקיהם, במסגרת אותה עסקה, שמועד סגירתה הנוכחי נקבע לסוף חודש דצמבר. ככל הידוע, חסרים כיום לאלרן כ-40 מיליון דולר לסגירת העסקה, שהיקפה עומד על כ-230 מיליון דולר (ומחירה גבוה בכ-50% ממחיר השוק של המניות הנרכשות).