בעלי מניות בארית: בעל השליטה, בני שבתאי, מנסה לשמור את טלגייט לעצמו

אקסלנס, המחזיקה ב-%10 ממניות ארית: דחיית זכות הסירוב לרכישת מניות טלגייט ע"י ארית ללא בדיקה תהווה מעילה של הדירקטוריון בתפקידו *הערכות: טלגייט עשויה לבצע בשנה הבאה הנפקה לפי שווי חברה של 300 מיליון דולר

הצעתה של חברת טי.וי.ג'י למכור את מניותיה בחברת טלגייט גרמה למחלוקת קשה בין בעלי המניות מהציבור של חברת ארית לבין בעלת השליטה בה, משפחתו של בני שבתאי. לטענת בעלי המניות, משפחת שבתאי איננה פועלת למען טובת ארית ובעלי המניות בה, בכך שהיא מסרבת לרכוש את מניות טלגייט שמציעה לה טי.וי.ג'י במסגרת זכות הסירוב הראשונה שנתונה לה.

טלגייט, לטענת אותם בעלי מניות, הינה האחזקה היחידה של ארית שיש לה שווי המצדיק אחזקה במניות החברה. יותר מכך - ארית מסרבת לרכוש את המניות לפי שווי חברה של 35 מיליון דולר לטלגייט, בשעה שטלגייט עצמה כבר מצויה במשא ומתן עם חתמים לביצוע של הנפקה פרטית בשווי של 80-70 מיליון דולר.

אם תתבצע ההנפקה, יהיו אחזקותיה של ארית בטלגייט שוות 20 מיליון דולר, כפליים משווי השוק הנוכחי שלה.

השווי של טלגייט נגזר מתוך הטכנולוגיה שפותחה על ידה ואשר מאפשרת העברת שיחות טלפון על גבי תשתית הטלוויזיה בכבלים. לפני כחצי שנה זכתה החברה יחד עם השותפה שלה, אי.סי.איי (אשר מחזיקה ב-%31 ממניותיה), בחוזה בשווי של 100 מיליון דולר ליישום של הטכנולוגיה עבור אחד האזורים בבלגיה. ככל הידוע, בימים אלו נאבקות אי.סי.איי וטלגייט על מכרז דומה בצרפת, שגם הוא עשוי להגיע להיקף של כ-100 מיליון דולר.

לטענת בעלי המניות של ארית, במקרה שטלגייט תזכה בחוזים נוספים, היא עשויה לצאת בתחילת 99' בהנפקה ציבורית בארה"ב לפי שווי של כ-300 מיליון דולר. בעלי המניות הנוספים בטלגייט הם ארית (כ-%24 במישרין ובעקיפין), ג'נרל אינסטרומנט האמריקנית (כ-%19), טי.וי.ג'י (כ-%8.5 - מניות שעומדות כעת למכירה), אהוד אלוני (%11.8) וקרן יוזמה (כ-%4).

ארית, שסבלה בשנים האחרונות מהפסדים כבדים בתחום הפעילות הצבאי שלה, מחזיקה, כאמור, ב-%24 ממניות טלגייט. האחזקה נחלקת בין אחזקה ישירה של %20 ואחזקה של כ-%4 באמצעות חברה בת, ארית הולדינגס.

את המימון של כמיליון דולר לרכישת המניות על ידי ארית הולדינגס לפני כשנה, (גם אז היו אלו מניות שמכרה טי.וי.ג'י) סיפקה משפחת שבתאי, שבאותה תקופה עדיין לא היתה בעלת עניין בארית. הרכישה באופן הזה באה על מנת להתגבר על המצוקה הכספית של ארית, שלא היתה יכולה אז לממן את רכישת המניות בעצמה.

בתנאי אותה עיסקה נקבע כי בעלי החוב של ארית הולדינגס (כלומר, משפחת שבתאי) רשאים להמיר את ההלוואה שנתנו לארית הולדינגס למניות, ולהגיע בכך לאחזקה של %99 ממניות ארית הולדינגס. במילים אחרות - משפחת שבתאי יכולה למעשה להשתלט בכל רגע על %4 ממניות טלגייט.

לפני כתשעה חודשים, בעקבות הסדר האג"ח שבוצע בארית, נכנסה משפחת שבתאי לנעלי בעלי השליטה בארית. עתה, כאשר על הפרק עומדת רכישה נוספת של %4 ממניות טלגייט, חוששים בעלי המניות בארית מסירוב של דירקטוריון ארית לבצע את הרכישה, ומהברחת זכויותיה הפוטנציאליות של ארית בטלגייט ישירות לבעלי השליטה, על ידי המחאת זכויותיה לארית הולדינגס.

במכתב שהועבר אל מנכ"ל ארית, שרגא כהנא, על ידי חברת הברוקרים אקסלנס, עולות מספר תמיהות לגבי סירובה של ארית לממש את זכות הסירוב שניתנה לה לרכוש עוד %4 ממניות טלגייט. יצוין כי אקסלנס מחזיקה בתיקי לקוחותיה בכ-%10 ממניות ארית.

מהמכתב שהועבר על ידי משרד עורכי הדין שמיר הלוי, עולה כי בשיחה שהתקיימה בין מנכ"ל אקסלנס, גיל דויטש, לבין שרגא כהנא, אמר כהנא כי אין בכוונת ארית לממש את זכות הסירוב מפני שהחברה מעוניינת לפתח ולהשקיע את כספה דווקא בתחומים אחרים.

בהקשר זה יצוין כי מצבה הכספי של ארית הוטב מעט בשנה האחרונה, הן בגלל הסדר האג"ח שהושג, והן בשל זכייתה בתביעה מול חברת תאת, בנוגע לכספים המגיעים לה ממכירת חברת ג'ריקו.

דויטש מציין עוד במכתב כי אקסלנס אף מוכנה לרכוש מארית במחיר המגלם פרמיה לארית, את חבילת המניות האמורה של טלגייט, אשר לארית יש כאמור זכות סירוב ראשונה לרוכשן. בשיחה עם "גלובס" מבהיר דויטש כי המטרה העיקרית שלו הינה קודם כל טובת בעלי המניות של ארית, וכי אקסלנס ובעלי מניות אחרים בארית מוכנים אף להשתתף בהנפקת זכויות שתזרים כסף לארית, בתנאי שהכסף ייועד לרכישת מניות טלגייט שמציעה טי.וי.ג'י.

מחר (ד') אמורה להתקיים ישיבת דירקטוריון של ארית שתכריע לגבי מימוש או אי מימוש זכות הסירוב לרכישת מניות טלגייט שמציעה טי.וי.ג'י. לטענת אקסלנס, דחיית זכות הסירוב ללא בדיקת חלופות שונות תהווה מעילה של הדירקטוריון בתפקידו.« מאת עמי גינזבורג « בעלי מניות בארית: בעל השליטה, בני שבתאי, מנסה לשמור את טלגייט לעצמו « אקסלנס, המחזיקה ב-%10 ממניות ארית: דחיית זכות הסירוב לרכישת מניות טלגייט ע"י ארית ללא בדיקה תהווה מעילה של הדירקטוריון בתפקידו *הערכות: טלגייט עשויה לבצע בשנה הבאה הנפקה לפי שווי חברה של 300 מיליון דולר