חברת ליפמן
, אשר מייצרת מערכות קצה לסליקת עסקאות בכרטיסי אשראי, ממשיכה להרחיב את פעילותה בשווקי העולם. החברה, שפעילה כיום בארה"ב, ספרד, טורקיה ובמקומות נוספים בעולם, זכתה לאחרונה בעסקה בהיקף של כ-9 מיליון שקל עם בנק ICBC, הבנק המסחרי המוביל בסין. במסגרת העסקה תספק ליפמן אלפי מסופים מדגמים שונים, אשר כוללים את הדגם הותיק נורית 2085, דגם ה-wireless נורית 3010 ודגמים נוספים. אספקת חלקם המכריע של המסופים תתבצע כבר במהלך החודש הקרוב.
מעבר לתשלום תמורת האספקה המיידית, צפוי להחתם בתקופה הקרובה הסכם השירות בין הבנק לליפמן, שתספק את התמיכה הטכנית למוצרים שנרכשו. מניסיון העבר, מדובר בחוזים בהיקף של 5%-10% מהיקף עסקת הרכישה, כלומר הכנסה של בין חצי מיליון למיליון שקל בשנה, זאת בנוסף לחוזים עתידיים נוספים, שבליפמן מקווים לחתום עם הבנק הסיני, להגדלת היקף אספקת המוצרים לבנק.
ליפמן פעילה בסין משנת 2000 באמצעות משרד מקומי, שמונה כ-30 עובדים. במהלך שנות פעילותה הפכה ליפמן לספק המוביל בתחום האלחוטי בסין ועם לקוחותיה נמנים הבנקים הגדולים במדינה, שביניהם BOC ו-CCB.
מכירותיה של ליפמן בסין הסתכמו אשתקד בכ-11 מיליון שקל, והעסקה הנוכחית תכפיל את מכירותיה בשוק זה ב-2003. בסך הכל, לליפמן נתח שוק של 15% בשוק הסיני, שכמו במוצרים רבים אחרים, גם בתחום מערכות הסליקה לכרטיסי אשראי נחשב לבעל פוטנציאל צמיחה מהגבוהים בעולם.
בנק ICBC הינו הבנק המסחרי הגדול ביותר בסין. הבנק מנהל נכסים בהיקף כולל של כ-25% מסך הנכסים המקומיים של הבנקים המסחריים במדינה. לבנק פריסה בינלאומית רחבה בכ-70 סניפים ברחבי העולם והוא מדורג בין 500 התאגידים המובילים בעולם מספר שנים ברציפות.
ועוד על ליפמן, בהקשר אחר: בשוק ההון ממתינים להנפקה של החברה בשוק האמריקני. התחושה היא שההנפקה הולכת וקרבה, והערכה זו מתחדדת לאור מימושי האחזקות של שני בעלי עניין בימים האחרונים. כזכור, בשבוע שעבר מכר מאיר שמיר מניות ליפמן ב-6.2 מיליון שקל, והמנכ"ל, יצחק אנג`ל, מכר מניות ב-14.8 מיליון שקל.
מימושים אלה נתפסים בשוק כאיתות חזק לקראת ההנפקה, שכן לרוב נהוג שבעלי עניין מתחייבים בתשקיפים שלא למכור את מניותיהם למשך תקופת חסימה ארוכה לאחר ההנפקה. המכירות כעת, סבורים בשוק, הן חלק מההיערכות של שמיר ואנג`ל לקראת ההנפקה, מתוך ידיעה שהם יהיו חסומים למימושים נוספים במשך זמן רב.
יצחק אנג`ל, מכ"ל ליפמן, סרב היום להתייחס לנושא ההנפקה. אנג`ל לא מאשר או מכחיש את ההערכות בשוק, שליפמן מתכננת להנפיק את מניותיה בנאסד"ק על בסיס דו"חות הרבעון השלישי, מה שאומר שההנפקה תתבצע עד חודש מארס לכל המאוחר.
איתות נוסף על הכוונות של ליפמן להנפיק בוול סטריט הוא הבאתו של סמנכ"ל הכספים החדש, מייק לילו. ללילו ניסיון במהלך שכזה, הוא היה ממובילי הנפקת אודיוקודס בנאסד"ק לפני ארבע שנים ובנוסף יש לו ניסיון רב מול קהילת המשקיעים בוול סטריט, ערך מוסף שהוא מביא איתו לליפמן.
גם התוצאות של ליפמן ברבעון השלישי מקרבות אותה מאוד להנפקה בנאסד"ק. אחרי המעידה החד פעמית ברבעון השני, דיווחה החברה על הכנסות של כ-142 מיליון שקל ברבעון השלישי, גידול של כ-28% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של כ-38.7 מיליון שקל לעומת 30.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
ליפמן נסחרת כיום בבורסה לפי שווי שוק של כ-370 מיליון דולר, לאחר עליה של 73% שנרשמה במנייתה מתחילת השנה. עד לא מכבר, דיברו על החברה כמועמדת רצינית לכניסה לרשימת המעו"ף, אולם לאור מימושים שנרשמו במנייתה בשבועות האחרונים, נראה שהחברה תאלץ לחכות לכניסה למדד החשוב בבורסה המקומית לפחות עוד חצי שנה.
ליפמן, שבשליטת מבטח שמיר וקרן פימי, הינה חברה בינלאומית, מהמובילות בתחומה, שעוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות סליקה ומוצרי קצה לקריאת כרטיסי אשראי וכרטיסים חכמים, מבוססי טכנולוגיה מתקדמת. לחברה מגוון רחב של מוצרים שעונים לדרישות העסקים המתקדמות בכל אמצעי התשלום. בנוסף, מפתחת ליפמן פלטפורמות טכנולוגיות חדשניות שמהוות פתרונות מערכתיים כוללים לתחום ה-e-payment, שמותאמים במיוחד לצרכיהם המשתנים של לקוחות החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.