חברת קנארי וורף מממשת נכסים אגב המו"מ למכירתה

החברה השלימה עסקת ענק בהיקף של 1.9 מיליארד דולר; מהלומה לרייכמן: הנסיך הסעודי בין טלאל מצטרף ככל הנראה לקונסורציום של מורגן סטנלי

תוך כדי המו"מ האינטנסיבי המתנהל בשבועות האחרונים על מכירת חברת הנדל"ן קנארי וורף, הצליחה החברה להשלים את אחת העסקאות הגדולות בהיסטוריה הבריטית בהיקף של 1.1 מיליארד ליש"ט (כ-1.9 מיליארד דולר).

החברה מימשה שני נכסים באיזור המזחים (דוקלנדס) במזרח העיר, גוש בנייני המשרדים המודרני במזרח לונדון, כשמכרה אותם לרויאל בנק אוף סקוטלנד.

מדובר בשני בנייני משרדים, האחד בשטח כולל של 1.2 מיליון רגל רבועה, המושכר לקבוצת סיטי בנק תמורת 45 מיליון ליש"ט בשנה (כ-77.9 מיליון דולר), המשקף שווי מכירה של 690 מיליון ליש"ט (כ-1.2 מיליארד דולר).

הבניין השני משתרע על שטח של 515,080 רגל רבועה, והוא מושכר לקבוצת CSFB תמורת 19.7 מיליון ליש"ט בשנה (כ-34 מיליון דולר) ומשקף שווי מכירה של 327 מיליון ליש"ט (כ-565.8 מילין דולר.)

ההכנסות מהמכירה יופנו בעיקר לכיסוי החוב העצום אותו נטלה החברה, ולאחר המכירה הוא צפוי לרדת לשיעור של 128%, מרמה תקדימית של 183%.

בתוך כך, בשבוע שעבר פורסם בעיתונות הבריטית, כי הנסיך הסעודי אל וואליד בן טלאל, מנהל מגעים מתקדמים עם הקונסורציום של בנק ההשקעות האמריקני מורגן סטנלי על הצטרפות להצעת הרכש שלהם.

הנסיך המיליארדר המחזיק ב-2% מקנארי וורף והקונסורציום של מורגן סטנלי כולל בתוכו גם בעל מניות נוסף, סיימון גליק, המחזיק ב-14% ממניות החברה.

אם השיחות אכן יניבו שיתוף פעולה, תהיה זו מהלומה קשה ליו"ר החברה לשעבר, פול רייכמן, המחזיק ב-7.7% מהמניות, והוא מתמודד על רכישת החברה גם כן.

רייכמן עצמו ניהל ככל הידוע מגעים עם הנסיך הסעודי על צירופו לקבוצת הרוכשים שלו.

רייכמן מתקשה לפי שעה למצוא משקיעים נוספים לקבוצתו, למרות שחברת ההשקעות האמריקנית ליהמן ברדרס היא המייעצת לו, וכשלעצמה, מחזיקה בפורטפוליו של עשרות מיליארדי דולרים, היכולים לשמש כבסיס מימוני איתן לעסקה מסוג זה.

רייכמן, מיליארדר לשעבר יהודי-קנדי ומייסד קנארי וורף, צפוי כעת לנסות להשתלט מחדש על קנארי וורף באמצעות הצעת מחיר שתעבור את הצעתו של הקונסורציום בהנהגת קרן הנדל"ן של מורגן סטנלי וגליק, בסך 1.56 מיליארד ליש"ט (2.69 מיליארד דולר) ונטילת חובות בסך כ-3.68 מיליארד ליש"ט.

רייכמן התחיל בבניית קנארי וורף עד שחברתו, אולימפיה אנד יורק, שהייתה חברת הנדל"ן הגדולה בעולם, פשטה רגל ב-1992 בגלל הפרויקט הזה.

החברה, שהייתה רשומה למסחר בטורונטו, בניו יורק ולונדון, פשטה רגל בעטיה של התמוטטות קנארי וורף, בה הושקעו 13 מיליארד דולר.

הרייכמנים, נולדו בווינה ונמלטו לקנדה לפני מלחמת העולם השנייה. הונם הראשון נבע ממכירת ציוד צבאי משומש של בעלות הברית בצפון אפריקה.

קנארי וורף עברה לאחר מכן לבעלות הבנקים הנושים, וכעבור שלוש שנים הונפקה, כאשר רייכמן ומשקיעים נוספים, בהם בין טלאל, רכשו בה מניות. רייכמן כיהן כיו"ר מועצת המנהלים שלה עד לחודש שעבר, כאשר פרש מתפקיד זה כדי להגיש הצעת קנייה לחברה.

שחקן נוסף המנסה את מזלו בהתמחרות על הקנארי וורף הוא קבוצת הנדל"ן הקנדית בראסקן, שמחזיקה גם היא ב-9% מהמניות.

גם היא הודיעה רשמית על רצונה לרכוש את קנארי וורף, ולטענתה, גייסה לצידה את חברת מיוצ'ואל אדבייזרז, שמחזיקה ב-6.8% ממניות קנארי וורף, ואת בנק UBS, שמחזיק ב-1.8% מהמניות.