"להקים קרן מחקר להשפעת קרינה מסלולריים"

שוהם גם דורש לשתף את הציבור בתהליך הקמת האנטנות ולאפשר לאזרחים להביע התנגדות להקמתן, וכן לקבוע בחקיקה שהחברות הסלולריות ישלמו פיצויים בעבור כל נזק בריאותי, סביבתי או נזק לנדל"ן, שעלולים להיגרם עקר הצבת האנטנות

"יש להקים קרן מחקרית, שתבחן את השפעת הקרינה הנובעת מטלפונים סלולריים", כך קובע נציב הדורות הבאים בכנסת השופט (בדימוס) שלמה שהם. לדעתו, הדבר נחוץ במיוחד לאור התפוצה הגדולה של הטלפונים הסלולריים בארץ, שהיא מהגבוהות בעולם. עוד קובע שוהם, שעל הקרן להיות עצמאית, לבצע בדיקות פתע ולדווח למוסדות המדינה על ממציאה.

שוהם גם דורש לשתף את הציבור בתהליך הקמת האנטנות ולאפשר לאזרחים להביע התנגדות להקמתן, וכן לקבוע בחקיקה שהחברות הסלולריות ישלמו פיצויים בעבור כל נזק בריאותי, סביבתי או נזק לנדל"ן, שעלולים להיגרם עקר הצבת האנטנות.

שהם מתריע על כך, שכיום מוצבות האנטנות ללא שקיפות לציבור העלול להיפגע מהן, וללא מתן אפשרות חוקית להתגונן מפני הנזק שהן עלולות לגרום. לדעתו, יש לתת לכל אזרח אפשרות להיות שותף לקבלת החלטות בעיקר בכל הנוגע לבריאותו.