לאחר הפסקה של כחודש בבניית אנדרטת השואה בברלין, שבו הקבלנים לעבוד על הפרוייקט שנעצר.
זאת לאחר שהתגלה כי חברת Degussa A.G, המשמשת כקבלן משנה בפרוייקט ומספקת חומרים נגד כתיבת כתובות גרפיטי באתר ההנצחה, היתה מעורבת בשנות המלחמה בייצור גז הציקלון B בו השתמשו הנאצים לרצח יהודים במחנות הריכוז.
עלות הפרוייקט, שהחל בספטמבר השנה, צפויה להסתכם ב-32.5 מיליון דולר, והיא תמומן כולה על ידי הממשלה הגרמנית.
האנדרטה תיבנה על פני שטח של 190 דונם באזור בו ניצבה החומה שחצצה בין מזרח למערב ברלין. נציין, כי השטח היה ריק מאז סיום מלחמת העולם השניה והוא קרוב לשער ברנדנבורג.
בניית האנדרטה נעצרה ב-23 באוקטובר, אך לאחר שנאמני הפרוייקט החליטו כי מעורבותה של Degussa נסבלת, שבו העובדים בפרוייקט לעבודה רגילה.
לדברי הנאמנים, ההחלטה להמשיך להשתמש בשירותי Degussa היתה "סמל להשלמה עם האחריות ההיסטורית".
Degussa הינה חברת הכימיקלים השלישית בגודלה בגרמניה ומעסיקה כ-48 אלף עובדים עם מחזור מכירות שנתי של כ-12 מיליארד דולר.
חלקה של Degussa היה לספק חומרים אנטי-גרפיטיים שימנעו הרס של הפסלים הרבים שיוקמו במקום על ידי ואנדליסטים.
"אנו יכולים להמשיך ליטול חלק פעיל בפרוייקט וכן גם לתרום לזיכרון הנרצחים", אמר יו"ר החברה, עוץ-הלמוט פלוכט. הרוח החיה מאחורי התכנון של המוזיאון הוא הארכיטקט האמריקני, פיטר איסנמן. במסגרת הפרוייקט, יוקמו 2,751 עמודי אבן בגובה של בין 40 ס"מ ל-5.5 מטר, אשר יתפרשו באופן לא שווה על כל האזור.
מטרתם של המונומנטים היא להשרות על המבקרים אווירת בדידות. המקום יכלול גם מרכז מבקרים תת קרקעי, והוא צפוי להיפתח ב-8 במאי 2005 - יום השנה לציון 60 שנה לסיום המלחמה ולכניסת כוחות הברית לברלין.
"מי שיבקר במקום ירגיש היטב את תחושת הבדידות. העיצוב ייאלץ את האנשים להתמודד עם העבר", אמר איסנמן בראיון לאתר האינטרנט קונסטרקשן. קום.
הפרוייקט, שהוצג לראשונה בשנת 1988 ידע לא מעט מכשולים וחילוקי דעות לגבי מיקומו, עלותו והחומרים ממנו תוקם האנדרטה. לאחר שהעיצוב האחרון אושר במהלך יוני 1999, המשיכו חילוקי הדעות סביב בחירת קבלני המישנה שיבצעו את העבודות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.